11 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

CÂT ne costă lemnul în 2022

Consilierii vor aproba săptămâna viitoare prețurile pentru cei ce vor să cumpere lemne. Suma ce trebuie scoasă din buzunare diferă în funcție de specie, lungime, parte a copacului, etc.

prețurile la gaz și curent au crescut enorm. Săptămâna viitoare, consilierii locali vor aproba lista de prețuri pentru lemn aferente anului 2022.

Suma de bani ce trebuie scoasă din buzunare diferă de specie, lungime, parte a copacului cerută, accesibilitate (distanță de la instalația de transport la centrul parchetului), etc. Valoarea oscilează de la 2 lei fără TVA/mc până la 542 lei fără TVA/mc.

Astfel, prețurile sunt următoarele:

Prețurile nu conțin TVA, taxa de mediu și nici taxa de drum.

Pentru fondul forestier, prețurile sunt:

Prețurile acestea includ TVA, după cum urmează:

  • pentru lemnul de foc – 5%
  • pentru lemnul de lucru – 19 %

Consilierii vor aproba aceste tarife săptămâna viitoare, în ședința ordinară de Consiliu Local.

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Vedeti-va de treaba, ca din tabelele astea nu pricepeti voi nimic. Un mc de lemn de foc, taiate , sparte si gata paletate ( facute pachet ) de 1m ster ( 1/1/1,6 ) … costa undeva la 6-700 de lei / palet . Intr-o iarna, unei gospodarii pe 3 luni ii trebuie cel putin 15 astfel de palete ( deci cam 100 de milioane de lei numai pe lemn ) , ma refer aici in Bistrita . Nimeni nu-ti aduce un camion de butuci ( cam 6-7 mc ) la mai putin de 30 de milioane de lei vechi ( lemne de fag, carpan sau eventual de stejar ) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: