12.8 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Polițist, cât pe ce să fie călcat de un sucevean băut și fără permis!

Un polițist a scăpat ca prin minune, după ce s-a tras din fața unei mașini al cărui șofer nu avusese intenția de a opri la semnalele făcute. Mașinile poliției l-au urmărit pe vitezoman. Suceveanul era băut și nu avea nici permis. Iar asta nu e tot.

Azi-noapte, un polițist aflat în timpul serviciului, pe raza localității Prundu Bârgăului, a văzut că un autoturism se apropie de echipaj cu viteză mult peste limita legală.

A ieșit la interval și i-a făcut semn să se oprească. Doar că șoferul nu a avut deloc această intenție. Mai mult, era cât pe ce să dea peste polițist, dacă omul legii nu s-ar fi tras rapid din calea vitezomanului.

Echipajul de poliție a pornit în urmărirea autoturismului, reușind să-l blocheze la o mică distanță de locul unde intenționaseră să-l oprească.

În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au descoperit că la volan se află un tânăr sucevean care NU deține permis de conducere. Mai mult, era și băut, iar mașina nu era înmatriculată. Șoferul avea puse plăcuțele cu numerele altui autoturism.

Polițiștii au decis să-l rețină pe sucevean și să-l prezinte azi instanței cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Mai mult, a fost sesizată instanța și pentru ultraj.

„În această dimineață, în urma cercetările efectuate, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr pe care-l cercetează pentru comiterea mai multor infracțiuni la regimul rutier. În fapt, în noaptea de 5/6 ianuarie a.c., în jurul orei 00.45, în cadrul acțiunilor de monitorizare a traficului rutier, un echipaj din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa cu viteză excesivă pe raza localității Prundu Bârgăului. Conducătorul auto nu s-a conformat, iar unul dintre polițiști a fost nevoit să se ferească pentru a nu fi acroșat de autoturism. Totodată, acesta și-a continuat deplasarea aproximativ 1,5 km, pe o stradă din localitate, fiind urmărit și blocat în trafic, în scurt timp. În autoturism se aflau conducătorul auto și un pasager. Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un tânăr de 25 de ani, din localitatea Hârtop, județul Suceava. În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, iar autoturismul condus nu era înmatriculat și avea aplicate plăcuțe de înmatriculare care aparțin altui autoturism. Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cursul zilei de astăzi tânărul va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul” se arată în comunicatul remis de reprezentanții IPJ BN.

UPDATE 07 ianuarie 2021

Ieri, 6 ianuarie, tânărul de 25 de ani a fost prezentat Judecătoriei Bistrița care a dispus luarea măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile. Acesta este cercetat cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe și conducerea unui vehicul cu numere false” transmit reprezentanții IPJ BN.

Ionuț M. mai este acuzat și de ultraj, conform informațiilor de pe site-ul judecătoriei Bistrița.

”În baza art. 226 C.pr.pen. rap. la art. 223 alin. 2 C.pr.pen. rap. la art. 202 C.pr.pen., admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa în dosar penal nr. 68/P/2021 şi dispune arestarea preventivă a inculpatului M.Ionuț cercetat pentru comiterea infracțiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. (1) C.pen. rap. la art. 206 alin. (1) C.pen., conducere a unui vehicul fără permis, prev. de art. 335 alin. (1) C.pen., conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, prev. de art. 336 alin. (1) C.pen. și conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, prev. de art. 334 alin. (2) C.pen., toate cu aplic. art. 38 alin. (1) ?i (2) C.pen., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 06.01.2021 si până la data de 04.02.2021, inclusiv. Dispune emiterea, în mod corespunzător, a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul M.I. (…). Pronunţată în şedinţa Camerei de consiliu din 06.01.2021, ora 18:10” se arată pe pagina instanței de judecată.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...