11 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Zeci de bistrițeni cu COVID se externează! În ultimele 24 de ore, 43 noi cazuri pozitive, un deces și patru persoane vindecate

Bistrițenii infectați cu noul tip de coronavirus aleg mai degrabă să se trateze acasă. În ultimele 24 de ore, 64 de bistrițeni infectați au fost externați pe propria răspundere. În același interval de timp, 43 de teste au ieșit pozitive. Un bistrițean cu COVID a decedat, iar alți patru au fost declarați vindecați.

DSP BN a făcut publică dinamica COVID în ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru.

Astfel, din cele 210 teste efectuate ( 198 la SJUB, restul la laboratoare private), 43 au fost pozitive. Printre cei infectați se numără și doi polițiști și un pacient de la un centru de dializă. Totodată, în același interval de timp, o persoană infectată a decedat și patru au fost declarate vindecate. Mai mult, 64 de bistrițeni au cerut să fie externați, fiind plasați în carantină.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 06.01.2021, este următoarea:

• 7561 cazuri confirmate de CoVid-19;

• 356 decese;

• 6771 persoane externate (5423 externate vindecate/1348 externate);

• 413 persoane în carantină;

• 356 persoane izolate;

Incidența în municipiul Bistrița (fără focare)  a scăzut din nou sub pragul de 3/1.000, fiind de 2,79 cazuri pozitive la o mie de locuitori.

În prezent, în județul nostru, doar Negrilești, Matei și Braniștea au incidența peste 3/1.000 de locuitori. Șase comune și municipiul Bistrița au incidența cuprinsă între 1,5 -3 /1.000, restul fiind în scenariul VERDE. Datorită acestor date, incidența la nivelul județului nostru este de 1,47/1.000 de locuitori.

Incidența cazurilor COVID în celelalte comune și orașe din județ poate fi văzută aici:

Incidența Covid 06.01.2021

Situația COVID la nivel național poate fi văzută în imaginea de mai jos sau accesând știrioficiale.ro

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: