9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Câţi oameni de afaceri din Bistriţa au curaj să accepte o asemenea provocare…?!

Câţiva elevi şi profesori din oraş au „aruncat mănuşa” şi au lansat o adevărată provocare pentru toţi oamenii de afaceri din Bistriţa! Dar câţi ar avea curaj să accepte…?

Totul a pornit de la o idee – un vis al bibliotecarilor de la Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița și de la Reporterii de liceu, redacția ziarului școlar CNAMOnline.

Ei s-au gândit să lanseze o provocare pentru mediul de afaceri din oraş şi din județ.

Pentru că este Anul Cărţii în România. Pentru că a fost lansat şi generosul program „România citește”. Pentru că o carte este o lume. Iar o lume oferită unui elev nu este mult pentru cel care o oferă. Dar poate fi totul pentru cel care o primeşte…!

Toți întreprinzătorii mici și mari din Bistrița-Năsăud sunt provocați să „adopte” o bibliotecă școlară sau un centru de documentare și informare aparținând unei școli din județ.

Prin această acțiune se dorește ca oamenii de afaceri să fie atenți la nevoile unei biblioteci. Şi să se preocupe de îmbunătățirea fondului de carte. Deoarece în societatea actuală biblioteca nu mai înseamnă doar împrumut de carte la domiciliu. Ea este o structură info-documentară pluridisciplinară, care pune la dispoziția elevilor și a profesorilor informații pe suporturi diverse (fond de carte, reviste, CD -uri, DVD -uri, internet etc). Aici se desfășoară activități pedagogice, dar și activități de formare…”, anunţă Eliza-Blanka Bocskai, reporter la CNAM online.

Tot aici se desfăşoară și ore de curs sau vizionari de filme, pentru că atmosfera e mai confortabilă și mai deschisă. Este locul în care Consiliul Școlar al Elevilor își ține ședințele. Şi tot aici se organizează evenimente culturale și pregătiri pentru olimpiade.

„CDI-ul este practic acel loc care merită să fie cel mai frumos din școală”, argumentează Eliza-Blanka Bocskai.

Iar dacă acceptă şi această provocare – oamenii de afaceri pot oferi un exemplu de generozitate şi pot contribui decisiv la formarea unei societăți responsabile, lăsându-şi amprenta asupra educației, pe termen lung…

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.