-0.2 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

Ce dureri îi chinuie pe bistrițeni? În top sunt cele abdominale și de spate

Serviciul de Ambulanţă Județean răspunde lunar miilor de solicitări, în cazuri diverse de afecţiuni medicale. Se pare însă că un loc privilegiat în topul celor mai frecvente afecţiuni îl au accidentele vasculare cerebrale, după durerile abdominale, de spate şi de membre.

În prima jumătate a acestui an, Serviciul de Ambulanţă din Bistriţa-Năsăud a răspuns la peste 31.956 de apeluri, cu 5,7% mai multe decât în prima jumătate a anului 2017. În timp ce numărul solicitărilor tinde să crească, unitatea se confruntă cu un deficit tot mai mare de personal. Mai multe detalii despre acest subiect AICI.

Din totalul apelurilor preluate, echipajele SAJ au avut 22.557 de misiuni de urgenţă şi transport. Cel mai mare număr de misiuni l-au avut echipajele din Staţia Centrală Bistriţa, urmată de Substaţia Năsăud.

Se pare că odată cu anotimpul cald, au crescut şi numărul solicitărilor în activităţi de asistenţă medicală preventivă, la diferite evenimente, manifestări sportive ori culturale. Au fost înregistrate 82 de astfel de apeluri.

Pe de-o parte, durerile abdominale, de spate şi de membre sunt cele mai frecvente afecţiuni medicale, reprezentând 19,55% din solicitările Serviciului de Ambulanţă Județean, cu peste 2.800 cazuri în acest an, mult mai multe decât anul trecut. Acestea sunt urmate de accidentele vasculare cerebrale, cu peste 1.500 de intervenţii.

Pe de altă parte, creşterea numărului de accidente rutiere din acest an a condus şi la creşterea intervenţiilor medicale. Peste 160 de cazuri de accidente în trafic au fost asistate de echipajele SAJ în prima jumătate a anului, cu 24% mai multe solicitări decât în anul 2017. Alte 1.457 de intervenţii au fost dedicate diverselor leziuni şi traumatisme, iar, potrivit statisticilor, numărul acestora e într-o continuă creştere faţă de anii trecuţi…

Multe din intervenţiile echipelor SAJ sunt destinate însă copiilor cu diverse afecţiuni medicale, fiind înregistrate nu mai puţin de 763 de astfel de cazuri.

Mia Biligan 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...