5.6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

Ce spun autoritățile despre căprioara găsită moartă? Și pe altele le paște aceeași nenorocire

Zilele trecute, o căprioară a fost găsită la Rusu de Jos fără cap și un picior. Unii au susținut că e vorba de braconaj, alții că a fost mâncat de alte animale. Autoritățile au intrat pe fir și au găsit un răspuns. Nu e unul bun!

Sâmbătă seara, un bistrițean posta pe Facebook imaginile unui animal găsit mort, fără cap și piciorul din față. Cei care au văzut pozele au acuzat că ar fi vorba de braconaj, alții că e „lucrul” animalelor sălbatice.

Autoritățile au intrat și ele pe fir, o comisie mergând ieri să analizeze situația.

După cercetările de acolo, au sosit și primele „păreri”.

„Nu s-a constatat că ar fi vorba de braconaj. Se prea poate să fi murit din cauze naturale și apoi să fie mâncată. Nu era un cerb, ci o ciută”, a explicat Daniel Pop, șeful Gărzii Forestiere Bistrița.

Redacția Bistrițeanul.ro a fost contactată și de Vasile Cioarbă din cadrul Fondului de Vânătoare, pentru a explica situația.

„Ieri a fost acolo o comisie. A fost contactat inclusiv omul care a postat pe Facebook și împreună cu el și cu paznicul de vânătoare au mers în teren să analizeze situația. E o ciută, care nu are urme de împușcare. Deci nu e vorba de braconaj. Noi avem un plan de recoltă de căpriori și o să anunțăm pe cei de la ITRSV să scadă un căprior femelă”, a explicat acesta.

Mai mult, Vasile Cioarbă a explicat că în zona respectivă braconajul a scăzut semnificativ, din cauza demersurilor făcute pentru a stopa fenomenul. Totuși, soarta acestei ciute o pot avea și altele.

„Căpriorul acesta femelă a fost mâncat de câinii hoinari. Din păcate, datorită legislației, nu le putem face nimic. Suntem legați la mâini. Dar câinii hoinari s-au înmulțit foarte mult și fac extrem de multe ravagii. Acest animal le-a căzut pradă. Nu avem ce le face”, a mai explicat beclenarul.

Deși în urma evaluării de la fața locului nu s-ar părea să fie vorba de braconaj, polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate ceea ce s-a întâmplat.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: