14.9 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

FOTO/VIDEO. Emoționant: Un uriaș tricolor a împodobit astă-seară Biserica Evanghelică

Pentru câteva minute, un uriaș tricolor a fluturat în această seară în centrul orașului, împodobind turnul Bisericii Evanghelice, pe acordurile mereu  impresionante ale lui Beethoven. A fost modul inedit prin care tinerii liberali au celebrat efortul admirabil al unei generații de oameni politici extraordinari.

Un uriaș drapel tricolor având de aproape 30 de metri lungime și 10 metri lățime a traversat în această după-amiază Pietonalul Liviu Rebreanu, poposind pentru câteva minute și în fața statuii lui Andrei Mureșanu și fluturând emoționant și de la înălțimea turnului Bisericii Evanghelice.

Tinerii liberali din întreaga țară au vrut să celebreze într-un fel inedit Centenarul: „Celebrăm cei 100 de ani de la momentul în care drumul României s-a schimbat definitiv prin efortul admirabil al unei generații de oameni politici extraordinari, adevărate modele de urmat. Printre aceștia s-au numărat liderii liberali în frunte cu Ion I.C. Brătianu, personalitate politică incontestabilă, negociator remarcabil al intereselor României și factorul principal în recunoașterea Marii Uniri în 1919-1920, la Paris”, și-au motivat organizatorii demersul din această seară.

Caravana Tricolorul – o acțiune simbolică desfășurată la nivel național – și-a propus să marcheze 100 de ani de la Marea Unire – purtând drapelul național prin toate județele țării, până când, pe 1 Decembrie, va fi arborat la Alba Iulia.

Suntem datori să recunoaștem și să celebrăm efortul înaintașilor noștri în crearea statului național unitar, zi de zi, dar cu atât mai mult la 100 de ani de la Marea Unire – cel mai semnificativ și emoționant moment din istoria noastă”, preciza Florin-Cristian Moldovan, președintele TNL Bistriţa-Năsăud, în legătură cu această acțiune.

[arve url=”https://youtu.be/ENMYQndwk_k” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...