-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

FOTO/VIDEO. Emoționant: Un uriaș tricolor a împodobit astă-seară Biserica Evanghelică

Pentru câteva minute, un uriaș tricolor a fluturat în această seară în centrul orașului, împodobind turnul Bisericii Evanghelice, pe acordurile mereu  impresionante ale lui Beethoven. A fost modul inedit prin care tinerii liberali au celebrat efortul admirabil al unei generații de oameni politici extraordinari.

Un uriaș drapel tricolor având de aproape 30 de metri lungime și 10 metri lățime a traversat în această după-amiază Pietonalul Liviu Rebreanu, poposind pentru câteva minute și în fața statuii lui Andrei Mureșanu și fluturând emoționant și de la înălțimea turnului Bisericii Evanghelice.

Tinerii liberali din întreaga țară au vrut să celebreze într-un fel inedit Centenarul: „Celebrăm cei 100 de ani de la momentul în care drumul României s-a schimbat definitiv prin efortul admirabil al unei generații de oameni politici extraordinari, adevărate modele de urmat. Printre aceștia s-au numărat liderii liberali în frunte cu Ion I.C. Brătianu, personalitate politică incontestabilă, negociator remarcabil al intereselor României și factorul principal în recunoașterea Marii Uniri în 1919-1920, la Paris”, și-au motivat organizatorii demersul din această seară.

Caravana Tricolorul – o acțiune simbolică desfășurată la nivel național – și-a propus să marcheze 100 de ani de la Marea Unire – purtând drapelul național prin toate județele țării, până când, pe 1 Decembrie, va fi arborat la Alba Iulia.

Suntem datori să recunoaștem și să celebrăm efortul înaintașilor noștri în crearea statului național unitar, zi de zi, dar cu atât mai mult la 100 de ani de la Marea Unire – cel mai semnificativ și emoționant moment din istoria noastă”, preciza Florin-Cristian Moldovan, președintele TNL Bistriţa-Năsăud, în legătură cu această acțiune.

[arve url=”https://youtu.be/ENMYQndwk_k” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.