19.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Cea mai frumoasă Sală Polivalentă din țară, la doi pași de Bistrița! Proiecte de peste 250 milioane lei, semnate azi!

Astăzi, vicepremierul Daniel Suciu a semnat proiecte în valoare de peste 250 milioane lei. Acestea cuprind reabilitarea CNLR, o Sală Polivalentă modernă la doi pași de Bistrița, reabilitări de drumuri, școli, grădinițe, transport eco. „Nu vă fie frică! PSD investește!”, a declarat Radu Moldovan, președintele CJ BN.

Daniel Suciu, vicepremierul României și Ministru al Dezvoltării este prezent azi în județul nostru pentru a semna contracte de finanțare în valoare de peste 250 milioane lei.

O parte au fost semnate în cadrul unei conferințe, la Consiliul Județean.

„Daniel Suciu ne aduce bani pentru modernizarea altor trei tronsoane de drumuri județene vitale pentru noi. E vorba de DJ172A, Beclean-Nușeni – Chiochiș, o porțiune de 26 km, DJ162- Sânmihaiu de Câmpie – Vișuia – 10,1 km și DJ154, Domnești – Nețeni – Albeștii Bistriței – 7,4 km. E vorba de o finanțare totală de 82.2 milioane lei pentru 43,5 km”, a explicat Radu Moldovan, președintele CJ BN.

La conferință au fost prezenți și primarii mai multor comune, dar și viceprimarul Cristian Niculae, datorită proiectelor de investiții semnate pentru localitățile pe care le administrează.

Este vorba de următoarele investiții:

1.Centrul intermodal de transport public la Bistrița Str. Gării-Tărpiului-Industriei 42.4 milioane lei (9 milioane euro)

2. Piste de bicicliști în Bistrița 21 milioane lei (4.5 milioane euro)

3. Lunca Ilvei: Modernizare cartier „Strada Fabricii” – 1.3 milioane lei

4. Șieu Măgheruș: Modernizare și extindere corp primărie – 781.000 lei

5. Nușeni: Reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public – 813.000 lei;

6. Galații Bistriței: Reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public – 373.056 lei.

Realizarea unei Săli Polivalente în Unirea a fost aprobată ieri, în Ședința de Guvern. Vă spun, din ce am văzut, proiectul va fi una dintre cele mai frumoase Săli Polivalente din România. Și am văzut, har Domnului, multe săli polivalente în ultimele trei luni. Valoarea acesteia se ridică la 96 milioane lei”, a mai spus Daniel Suciu.

Printre cei aflați alături de vicepremierul Daniel Suciu, la conferință, a fost și directorul CNLR, Suzana Gălățan și Ecaterina Borșoș, care au mulțumit Primăriei Bistrița, Consiliului Județean și Ministerului Dezvoltării pentru găsirea fondurilor necesare modernizării corpului A al CNLR.

„Cred că găsirea unei soluții s-a datorat și faptului că în ultimii ani am avut o promovabilitate la BAC de aproape 99 la sută, am avut, în ultimii cinci ani, aproximativ 580 de olimpici la nivel național și aproximativ 70 de distincții primite de elevii noștri la olimpiade naționale și reprezentări la nivel internațional”, a explicat Suzana Gălățan.

Estimativ, CNI va introduce în comitetul tehnico economic în data de 31 mai acest obiectiv, al reabilitării corpului A, undeva în trei săptămâni eu sper să avem și indicatorii aprobați în ședință de Guvern și apoi, undeva în două săptămâni va fi urcat pe site-ul de licitații. Aproximativ în două luni de zile, deci, sper să fie urcat pe site-ul de licitații”, a completat Daniel Suciu.

La ora 13, la Sîngeorz Băi se vor semna finanțările pentru trei investiții: Reabilitarea Școlii de la Cormaia, asfaltarea a 5 km de drum și realizarea unei Grădinițe în Sîngeorz Băi.

„Bunul Dumnezeu e mare și totdeauna găsește soluții pentru oamenii de bine care vor să mai facă și altceva în afară de JOS PSD. Deci ăsta e lait-motivul și stați așa: Nu vă fie frică! PSD în continuare investește pentru viața dumneavoastră mai bună și va face lucrul acesta prin toți reprezentanții lui și PNL-ul, prin reprezentanții lui care sunt aici de față și care nu sunt cu NU VĂ FIE FRICĂ, JOS! și se gândesc cum să-și ajute comunitatea să lucreze mai bine!”, a concluzionat Radu Moldovan, președintele CJ BN.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?