22.8 C
Bistrița
sâmbătă, august 13, 2022

Cei care incendiază sau îngroapă gunoiul riscă închisoare de la 3 la 5 ani. Amenzile pentru abandonul deșeurilor sunt uriașe

Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care se înăspresc pedepsele pentru abandonul, arderea și îngroparea deșeurilor. Cei care dau foc gunoaielor sau le îngroapă în natură riscă de la 3 la 5 ani de închisoare. Amenzile sunt și ele uriașe.

Potrivit ministrului Mediului, Barna Tanczos,  măsurile intră în vigoare imediat ce OUG este publicat în Monitorul Oficial. Potrivit actului, cei care îngroapă deșeurile în natură sau le dau foc riscă închisoare de la 3 la 5 ani.

Cei care abandonează deșeurile aiurea vor fi amendați cu sume cuprinse între 10.000 și 20.000 în cazul persoanelor fizice și între 50.000 – 70.000 în cazul persoanelor juridice.

Nu sunt iertați nici cei care aprind vegetația uscată. Aceștia vor fi amendați cu sume cuprinse între 7.000 și 15.000 de lei în cazul persoanelor fizice și 50.000 și 100.000 în cazul persoanelor juridice.

Foto: Arhivă

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...