10.3 C
Bistrița
vineri, aprilie 26, 2024

Culese din Rural: Se pregătește un reportaj despre fundamentele pe care sunt clădite căsniciile în Telciu

Timp de o lună de zile, în cadrul proiectului AFCN „Culese din Rural”, Maria Amarinei va petrece o lună la Telciu. Va sta de vorbă cu lumea pentru a realiza un text la intersecția dintre reportaj și antropologie, încercând să afle care sunt fundamentele căsniciilor în mediul rural.

Ceea ce îmi propun să documentez folosind metoda comparativă sunt motivațiile și fundamentele pe care sunt clădite căsniciile în mediul rural, de-a lungul a cel puțin două, poate chiar trei generații.

Ceea ce mă interesează în mod deosebit sunt atât configurațiile de motivații externe, cât și motivațille de ordin intern care determină sau au determinat formarea căsniciilor în mediul rural. Dar și concordanța acestora cu traseul evolutiv al mariajelor.

În primul rând, în ceea ce privește exterioritatea, cadrul trasat va fi definit de influențele pe care factorii de ordin economic, social, politic și de tradiție îl au asupra deciziei de asumare a angajamentului în relațiile maritale.

Acest palier va urmări și evoluția în timp a rolului jucat de schimbările din cadrul socio-politic în plan marital.

În al doilea rând, îmi propun să explorez și motivațiile interne, de ordin personal, care converg spre formarea legăturilor maritale. În acest sector includ determinațiile legate de valori, gust, mize personale, educație și aspecte morale. În linii mari, proiectul pe care îl propun are ca scop o analiză comparativă a modului în care familiile din mediul rural își clădesc și își consolidează generațional conceptul de „dragoste maritală”, dorind să trasez parcursul evolutiv al acestuia”, a explicat Maria Amarinei, rezident „Culese din Rural”. 

Documentarea ei va fi completată de o documentare vizuală realizată, timp de o săptămână, de fotograful francez Hervé Bossy. O parte din fotografii vor ilustra viitorul text.

Cine este Maria Amarinei?

Maria Amarinei a absolvit Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați în anul 2017, profilul Filologie, Bilingv Engleză. De-a lungul anilor de liceu a fost implicată în activități de voluntariat precum „Shoebox” (edițiile 2013 – 2017) de colectare, achiziționare și donare de daruri pentru copii din medii defavorizate.

A organizat alături de asociația Starfish evenimentul „Iarna celor singuri” constând într-o deplasare cu scop caritabil de colectare și furnizare de donații pentru pacienții de la Unitatea Medico-Socială Gănești, în urma căreia a redactat un eseu personal legat de experiență. În anul 2016, a desfășurat în cadrul Filialei nr.1 a Bibliotecii Județene Galați „V.A. Urechia” activități de voluntariat constând în organizarea internă a bibliotecii, lucru cu publicul, îndrumare și asistență în programul de vară pentru copii de școală primară.

În perioada 2017 – 2020 urmat studiile în cadrul Facultății de Filosofie a Universității din București, programul de Filosofie. 

De-a lungul studiilor de licență a organizat două workshop-uri în cadrul cursului de Filosofie Medievală intitulate „Rațiune vs. Autoritate” și „Continuitate între știința medievală și cea modernă?”. În 2018 a făcut parte din comitetul de organizare al Conferinței Naționale „Etica și predarea eticii în învățământul preuniversitar”. În 2019 a colaborat cu asist. univ. dr. Oana Șerban la editarea unei culegeri de texte ale prof. dr. Romulus Brâncoveanu.

În anul 2020 a început studiile masterale în cadrul programului de Master Istoria și Circulația Ideilor Filosofice a Facultății de Filosofie a Universității București. 

În martie 2021 a început să lucreze în cadrul companiei GSH Media pe un post de Copywriter, unde își desfășoară activitatea profesională și în prezent.

Culese din Rural: Trei autori vor documenta viața țăranilor din Năsăud, Lechința și Telciu

Parteneri: Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, Decât o Revistă, Scena9, Echinox, Revista Steaua

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.