11.2 C
Bistrița
marți, mai 30, 2023

Frasinul ridică ștacheta și deschide șantier pe Valea Prahovei! Va face centura Comarnicului

Compania bistrițeană Frasinul a câștigat licitația care presupune proiectarea și execuția viitoarei șoselei de centură a orașului Comarnic. Constructorul va rezolva cea mai arzătoare problemă de trafic de pe Valea Prahovei, care-i ține blocați ore în șir pe șoferii care o tranzitează.

Astăzi, Consiliul Județean Prahova a semnat contractul de proiectare și execuție pentru realizarea viitoarei șosele de centură a orașului Comarnic.

Valoarea acestuia se apropie de 57,5 milioane de euro, iar licitația a fost câștigată de constructorul din Anieș, Frasinul. Importanța proiectului este cu atât mai mare, cu cât centura orașului Comarnic este considerată varianta de descărcare pentru viitoarea autostradă.

Practic, odată finalizată, aceasta rezolvă parte din problemele de trafic de pe Valea Prahovei, care ține blocați șoferii în coloană ore în șir.

„Am încredere că anul viitor vom circula pe centura Comarnic. Este un proiect de importanță majoră pentru prahoveni și pentru românii care pierd astăzi ore în șir în trafic pe Valea Prahovei. Mă bucur că această lucrare complexă va fi realizată de un constructor român. Îi solicit acestuia să dea dovadă de profesionalism și de patriotism, să aplice cele mai înalte standarde de calitate și să execute lucrările în cel mai scurt timp cu putință. Este un drum pe care trebuie să îl lăsăm moștenire generațiilor următoare”, a precizat președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu.

Centura va avea o lungime de aproape 6 kilometri și două benzi de circulație. Include trei poduri noi, precum și dublarea podului de pe râul Prahova, de pe DJ101R.

Totodată, va include și un pasaj peste râul Prahova și calea ferată Ploiești-Brașov. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Transport 2021-2027.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...