23.9 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

VIDEO: Primarul Dorin Vlașin, despre centura ocolitoare din Năsăud. „Să ne gândim și la aspectele negative”

Avem două variante pentru centura ocolitoare în Năsăud. Ambele au plusuri și minusuri. Sper că vom ajunge la un consens. Astfel încât, din cele două variante, să reușim să extragem tot ce este mai bun”, a explicat primarul Dorin Vlașin. 

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, alături de viceprimarul Marius Bodea, primarul Dorin Vlașin s-a referit, între altele, la centura ocolitoare a Năsăudului.

Este foarte important că suntem prinși în acel Masterplan de drumuri la nivel național. Din 300 de orășele și localități, Năsăudul era pe poziția 14. Ceea ce ne avantajează foarte mult. Vom fi chiar un program pilot. Dacă vom reuși acest lucru la Năsăud, probabil se va pune în practică și în alte comunități. Știm că sunt orașe de mari dimensiuni care nu au găsit o variantă pentru centură”, a precizat Dorin Vlașin. 

Centura ocolitoare din Năsăud va trebui finalizată până la sfârșitul anului 2023, a mai explicat Dorin Vlașin. Acesta a recunoscut că au apărut și probleme. 

Una dintre variante, de pildă, intră în zona de protecție a ariilor protejate Sit Natura 2000. Din acet motiv, avizele se obțin foarte greu.

A doua variantă presupune exproprierea unei case și a două cabane, dar și exhumarea câtorva morminte din cimitirul din Lușca.

Vor exista și consultări cu localnicii din Lușca

Primarul Dorin Vlașin a asigurat că se va consulta și cu năsăudenii, în această chestiune. În plus, edilul este conștient de faptul că această centură ocolitoare nu va rezolva în totalitate problema traficului greu.

În plus, există și câteva aspecte negative. „Însă cu siguranță va rezolva alte probleme. Trebuie să ne gândim și la aspectele negative. În proporție de 70%, centura ocolitoare din Năsăud va fi „amplasată” în cartierul Lușca, între Someș și proprietățile oamenilor. Vă dați seama că ne punem problema și dacă traficul pe timp de noapte îi va deranja pe locuitori. Pentru că, pe această centură se va circula cu o viteză de până la 80 km/oră. A fost o condiție…”

Dorin Vlașin a subliniat că vor fi necesare în Lușca discuții cu fiecare cetățean în parte. „Trebuie să le explicăm foarte clar care va fi traseul. Să le explicăm ce opțiuni mai avem pentru a devia acest traseu. Probabil lumea va adopta ideea de a merge cu centura cât mai aproape de râu…”, a mai spus Dorin Vlașin.

Primarul Dorin Vlașin s-a referit și la celelalte proiecte care vor putea fi derulate pe fonduri europene, în Năsăud. Între altele, primarul a vorbit despre dotarea și modernizarea Colegiului național „George Coșbuc” și a bazei sportive din spate.

Amenajarea unei zone de promenadă, pe malul râului Someș – de la cascadă în sus până la limita cu Rebrișoara – este un alt proiect pe care administrația vrea să-l deruleze aici.

„Avem nevoie de baze de agrement, pentru că lipsesc cu desăvârșire”, a admis Dorin Vlașin.

Va intra curând în procedura de licitație și complexul sportiv multifuncțional. Nu s-a renunțat la proiect, deși a fost inițiat de fosta administrație locală.

Demarăm și documentația pentru construirea unei creșe cu 100 de locuri. Funcționăm deficitar și aici…” a admis Dorin Vlașin.

Despre alte investiții ș iproiecte care se vor derula în Năsăud puteți afla urmărind întreaga emisiune, mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.