-0.4 C
Bistrița
miercuri, decembrie 8, 2021

Retrospectiva săptămânii: S-au plombat șase străzi și s-a pus piatră concasată pe alte șase! Adevărat?!?

Oamenii din oraș s-au plâns de starea străzilor pe care locuiesc. Bistrițeanul.ro a a aflat lista străzilor pe care s-a plombat sau s-a pus piatră concasată, s-a lucrat la spații verzi sau s-a intervenit la iluminatul public. Chiar au trecut pe acolo?!?

Una dintre cele mai spinoase probleme ale bistrițenilor o reprezintă lipsa asfaltului pe străzile pe care locuiesc sau prezența gropilor în asfaltul deja existent.

O altă problemă o reprezintă iluminatul public sau lipsa parcărilor.

Ioan Peteleu, administratorul orașului, a explicat că NU există bani la Bugetul local pentru asfaltarea tuturor străzilor. Totuși, pietruirea străzilor de pământ se va face cu o ALTFEL de piatră.

Bugetul local e destul de mic la capitolul dezvoltare. Încercăm să atragem fonduri pentru a putea face cât mai multe străzi. Încă din ședințele de Consiliu Local din administrația anterioară am cerut să pună piatră concasată și nu rotundă. De acum vom pune un altfel de piatră, se va și cilindra, tocmai ca să se formeze un strat suport, circulabil, mai bun. Eu sper că cetățenii vor aprecia această schimbare și vor fi mai mulțumiți”, a declarat Ioan Peteleu, așa cum puteți reciti AICI.

Acesta a explicat că momentan există piatră în baza Primăriei Bistrița, mai bună decât cea de balast. Dar că cea concasată se va achiziționa din bugetul pe 2021, când se va termina cea existentă.

În momentul de față există acel proiect de reparație și intervenție pe străzile de pământ”, a mai spus Ioan Peteleu.

Pornind de la declarația sa, Bistrițeanul.ro a cerut PLANUL de intervenție pe străzi.

Planul se face săptămânal, nu pe o perioadă mai lungă de timp, și cuprinde TOATE lucrările pe care Primăria Bistrița le face prin Direcția de Servicii Publice”, a explicat Ioan Peteleu.

Astfel, conform planului de intervenție, în săptămâna 19 -23 aprilie au fost PLOMBATE șase străzi din municipiu și s-a pus piatră concasată pe alte ȘASE.

Totodată, în săptămâna care s-a încheiat, angajații Primăriei Bistrița ar fi trebuit să se ocupe de următoarele spații verzi:

Conform planificării, au fost și anumite imobile, fântâni arteziene, bănci, sau coșuri de gunoi care au avut nevoie de reparații:

Angajații Primăriei Bistrița ar fi trebuit să se ocupe și de dezinsecții și dezinfecții ale unor imobile și nu numai:

Iar în „foaia de lucru”, pentru săptămâna 19 – 23 aprilie 2021 a fost prevăzută și montarea de cișmele, verificarea semafoarelor, repararea unei fântâni arteziene, etc:

Arată acum, în weekend, aceste zone, mai bine decât arătau acum o săptămână???

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

LEONI angajează 100 de muncitori. Locuri de muncă, disponibile la RCS & RDS și BETAK

Leoni Bistrița angajează ingineri și muncitori. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Betak, RCS & RDS și IMP România (Fosta Netex). Aquabis are nevoie de un electrician. Oferta completă, mai jos: 

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

FOTO: Crăciun de vis la Baloane de Poveste! AFLĂ ce noutăți au adus în magazinul de pe Cerbului:

Magia Crăciunului te învăluie imediat ce treci pragul unuia dintre cele mai colorate și vesele magazin...