24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

Oamenii din Sigmir către Peteleu: Ce-a fost rău înainte, acum e mai rau!

Strada- scurtătură ce duce spre casa lui Peteleu e bine întreținută de angajații primăriei, punându-se piatră periodic. Ioan Peteleu a fost dus de Bistrițeanul.ro în Sigmir, acolo unde oamenii s-au plâns că de când cu noua administrație e MAI RĂU: nu tu asfalt, nu tu canalizare, nici măcar pietriș.

Ioan Peteleu a avut o intervenție în emisiunea Bistrițeanul LIVE de luni, atunci când s-a discutat despre modul în care Primăria se îngrijește de drumul-scurtătură ce duce spre casa sa. Asta, în ciuda faptului că proprietarii caselor de la începutul străduței se plâng că lucrările actuale le inundă grădinile și beciurile, din cauza drumului care se tot ridică, cu fiecare mașină de pietriș care se pune.

Ce spune Ioan Peteleu despre amenajarea străzii de pământ care duce spre casa sa din Viișoara

Reporterii Bistrițeanul.ro i-au propus administratorului orașului să ”ia la picior” și alte străzi de pământ din oraș, care așteaptă același tratament ca și strada Secundară  nr 1 din Viișoara, dar nu-l au.

Ioan Peteleu și reporterii s-au întâlnit ieri pe strada ”cu scandal” din Viișoara. Nu s-a ajuns la nicio înțelegere, dar Ioan Peteleu a asigurat că atunci când va fi vorba de asfaltarea acelei străzi- undeva în câțiva ani- se va face un proiect ca la carte, care va ține cont de toate aspectele.

Apoi, Ioan Peteleu și reporterii Bistrițeanul.ro au ajuns în Sigmir, localnicii de acolo fiind cei care au cerut neapărat ca noul administrator să calce pe drumul…plin de gropi.

Oamenii s-au plâns acestuia că, pe lângă că le era rău înainte, acum, de când cu noua conducere, sunt uitați de tot. Din toamnă, nicio mașină cu pietriș nu a mai trecut pe acolo. Iar o stradă intens circulată- Valea Măgherușului – nu a mai fost asfaltată din 2010.

Chiar și atunci, după ce s-au efectuat lucrările de canalizare și s-au făcut trotuare, s-a asfaltat o mică porțiune din întreaga stradă. Despre acest lucru Bistrițeanul.ro a scris aici:

RECORD în administrația bistrițeană: 14 ani trecuți, de când un drum a fost prins în proiect pentru a fi reabilitat

Problema e că Primăria Bistrița a încercat să ”astupe gura oamenilor”, punând piatră, periodic. Doar că piatra pusă a înălțat drumul peste trotuare, și, MAI GRAV, a astupat cele 47 de guri de canal de pe lungimea străzii. Astfel, la fiecare ploaie, drumul e inundat, iar apa curge în grădinile oamenilor, care deja se află SUB NIVELUL străzii. Piatra de proastă calitate NU DĂ trai prea lung acelei străzi, astfel că se formează rapid gropi. Vara, praful se ridică „până la nori„, abia spre miezul nopții reușind să se reașeze pe pământ.

Oamenii din Sigmir ies cu gălețile cu apă să-și ude porțiunea de drum din fața casei, pentru a putea cât de cât respira.

Reporterii Bistrițeanul.ro au mers de-a lungul drumului și au găsit doar DOUĂ dintre cele 47 de guri de canal, și acestea, parțial vizibile.

Oamenii din Sigmir i-au spus administratorului Peteleu că au probleme astfel cu canalizarea – cele 47 de guri astupate ce duc la inundații – , au nevoie de asfalt și dacă nu e asfalt, măcar piatră să li se pun, periodic.

Ioan Peteleu a promis ieri că va programa pietruirea străzii respective.

De mâine vor începe intervențiile pe străzile secundare din Sigmir. Se va pune o altfel de piatră,  nu de aceea rotundă, care se împănează mult mai bine. Mâine dimineață voi merge împreună cu vicele Hangan la bază, și vom vedea exact piatra care va fi folosită. Nu vom  mai folosi piatră tip balastru. Iar pe când vom achiziționa piatră cu bani din bugetul din acest an, vom lua piatră concasată. Dar și acum, e altfel de piatră luată, mai bună. Deci de mâine vor începe intervențiile pe străzile din Sigmir” a declarat astăzi, pentru Bistrițeanul.ro, administratorul orașului, Ioan Peteleu.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Estia care lucreaza sub obladuirea Primariei B-ta au ce au cu astupatul. Daca in municipiu odata cu dalarea trotuarelor au fost acoperite cu dale peste 300 locasuri de arbori de aliniament si pana si HIDRANTII pompierilor au patit la fel, iata ca la Sigmir sunt acoperite cu pietris, balast gurile de canal. ALO DSP ce faci ? Dormi ? Propun un control la acest serviciu public care nu stie pe ce lume traieste.

  2. Haideți cu administratorul public și în Ghinda, vă conduc eu pe străzile de pământ care sunt circulate destul de intens, nu scurtături, de pe timpul fostei administrații nu s-a mai facut nimic toată iarna și primăvara, părăul a fost abandonat, inundă terenuri și curți, drumurile la fel, apa se scurge pe drum că nu are șanțuri și rigole de scurgere. Dar avem 3 bumpere montate pe o sută de metrii acolo unde este asfalt. Vă stau la dispoziție cu orice detalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.