13.9 C
Bistrița
miercuri, mai 12, 2021

SCADE numărul de infectări! Există paturi libere pe secția COVID a spitalului

O veste bună sosește de la Spitalul Județean, acolo unde, pe secția COVID, începe să se aerisească. Dacă săptămâna trecută căutau soluții de suplimentare a paturilor, acum există paturi libere. Și incidența scade în municipiu, iar dacă trendul se menține, am putea scăpa de scenariul roșu.

Raportările zilnice făcute de DSP BN arată o scădere a cazurilor de COVID înregistrate la nivelul județului nostru.

Ieri se raportau doar 45 de cazuri noi depistate în 24 de ore, în ideea în care nu de mult se dobora record negativ, cu peste 100 de persoane infectate depistate în 24 de ore.

Săptămâna trecută se căutau soluții de suplimentare a paturilor pentru cazurile de COVID care necesitau internare, apelându-se la spitalul din Năsăud, pentru suplimentare, la Bistrița fiind PLIN.

Astăzi, în schimb, există paturi libere și la Bistrița, ceea ce arată că numărul de infectări scade. Secția ATI încă rămâne plină.

În acest moment, pe secția COVID avem 95 de paturi ocupate și 8 libere. Pe secția ATI, toate cele 9 paturi sunt ocupate”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al SJUB, Florin Lazăr.

Și incidența în municipiu scade ușor. Ieri, aceasta era de 3,21/1.000 de locuitori. Dacă-și păstrează trendul descrescător, Bistrița ar putea scăpa de scenariul roșu.

A crescut, în schimb, capacitatea de vaccinare, depășind deja 1.200 de doze administrate zilnic. Numărul persoanelor vaccinate cu AMBELE doze, pe raza județului, a ajuns la 19.249, depășind cu aproape 7.000 numărul de infectări depistate de la începutul pandemiei: 11.323.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...