4.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Cimitirul cu 1500 de locuri de veci va avea în sfârșit calea de acces așteptată de bistrițeni

Soluția privind amenajarea unei căi de acces spre cimitirul nou al Bistriței a venit din partea mediului de afaceri. Astfel, bistrițenii ar putea să ajungă în noul cimitir cu 1500 de locuri de veci, în MAXIM două-trei săptămâni.

Doi agenți economici din Bistrița au ales să sprijine autoritățile prin donarea unor suprafețe de teren. Scopul îl constituie amenajarea drumului de acces spre noul cimitir. Este vorba despre Ecomas Energosystem SRL și Inst-Nistor SRL.

Fiind vorba despre binele comunității, am ales să donăm o parte din terenul nostru situat în vecinătatea cimitirului evanghelic. Astfel încât primăria să poată realiza această cale de acces spre cimitirul situat în spatele clădirii Ecomas Energosystem. Discuțiile între noi și autoritatea locală au început încă de pe vremea fostului primar…

Lucrurile evoluează, însă ritmul de evoluție cade în sarcina administrației publice locale. Am semnat la notar actele de donație, pe 36 de mp. Mă gândesc că sunt lucruri care țin de birocrație de aici înainte”, a precizat pentru Bistrițeanul.ro managerul Ecomas Energosystem, Marinel Sacu.

Actele de donație au fost recent semnate

Inst-Nistor a investit 140 de mii de lei în construcția unei rampe unde își va muta o parte din produse. Astfel, firma a putut să asigure primăriei suprafața de teren necesară. Actele finale de donație au fost semnate recent, însă demersurile oficiale sunt departe de a fi finalizate.

Noi am făcut un act de donație pentru primărie pe un teren de aproximativ 84 de mp situat în deasupra clădirii noastre, în prelungirea curții vecinilor. Ne-am pregătit, actul de donație l-am făcut și urmează să se facă intabularea pe Primăria Bistrița”, ne-a declarat Maria Nistor, manager în cadrul companiei Inst-Nistor.

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc spune că bistrițenii vor avea acces spre noul cimitir în maxim două săptămâni. Lucrările de amenajare se vor desfășura concomitent cu încheierea documentației privind proprietatea asupra noilor suprafețe.

Încă nu s-a închis procedura de donare acceptare. Dar simultan, noi am dat drumul amenajării căii de acces spre cimitirul nou prin vecinătatea celor două firme. E nevoie de intervenții specifice pentru organizarea și amenajarea căii de acces. Deci într-un termen foarte scurt, sperăm noi cam două-trei săptămâni, cimitirul nou va putea fi folosit. Accesul se va putea face concomitent cu utilizarea cimitirului”, ne-a declarat primarul Ioan Turc.

Demersurile pentru amenajarea noului cimitir au început în urmă cu mai bine de 10 ani, însă calea de acces a fost un „amănunt” care a scăpat autorităților.

Mai multe despre acest subiect puteți citi aici:

INCREDIBIL! Bistrițenii, nevoiți să își îngroape morții în cartiere, pentru că cimitirul cu 1.500 de locuri de veci n-are cale de acces

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!