31.8 C
Bistrița
duminică, iulie 14, 2024

Mafia Pădurilor în BN – Șase firme de exploatare a lemnului ar fi trebuit să rămână fără atestate: ”Cum de au scăpat?”

În Ocolul Silvic Telciu s-ar tăia lemne, și nu puține, ilegal. Firmele mari ar ”pârî” pe cele mici. Și chiar și după controale, autoritățile ar uita să aplice sancțiunile. ”Trebuiau ridicate șase atestate. Ce s-a întâmplat?? Asta vrem să știm și noi” spun petiționarii.

Bistrițeanul.ro a dat startul campaniei Mafia Pădurilor în BN, săptămâna trecută. În primul material vă prezentam acuzele care se aduc celor ce activează și controlează Ocolul Silvic Telciu.

Mai exact, firmele de exploatare a lemnului NU taie lemne doar din ”parcelele lor”. Asta pentru a putea părea în regulă. În timp ce partidele lor sunt ”ca la carte„, ar exploata lemn din altă parte pentru a face profit mai mare.

Iar pentru a scăpa de controale și a putea, într-un final, deține monopol, ar plăti petiționari care să sesizeze neregulile de la firmele mici din zonă.

Mai multe detalii, aici:

Mafia Pădurilor în BN: Cei mari îi ”pârăsc” pe cei mici, ca să scape ei basma curată!

Unul dintre petiționari a luat legătura cu reporterii Bistrițeanul.ro, susținând că într-adevăr s-au găsit nereguli și că și ei se întreabă de ce măsurile NU au fost aplicate.

”La o firmă sunt două partide din care nu au exploatat deloc, de exemplu. Dar asta a fost anul trecut. În urma controalelor făcute acuma, șase firme ar fi trebuit să rămână fără atestate. Și noi am așteptat să vedem că le sunt ridicate. Dar nu au fost ridicat niciunu. Nu s-a ridicat nimic. Nu știm cine a intervenit!  Ce s-a întâmplat? – asta ne întrebăm și noi. CINE a intervenit de i-a scăpat de sancțiuni? Vinovații să fie trași la răspundere. Deci șase firme trebuia să rămână fără atestate și de azi-vară nu s-a întâmplat nimic” a spus I.M, pentru Bistrițeanul.ro.

I.M. a susținut totodată că el ”NU e plătit de nicio firmă pentru a depune plângeri”!

Așa cum vă promiteam în materialul precedent, firmele care ar fi scăpat cu ”controale ușoare” ar fi cele de mai jos

Conform surselor Bistrițeanul.ro, firmele la care controalele ar fi fost doar de formă sunt cele de mai jos.

  • La Caruselul de doi ani au 5 partide în exploatare și nu se face reprimirea la Fiezel și Bichigiu. Asta pentru că nu au exploatat de acolo, au taiat ilegal din altă parte… Undeva la 1.000 mc…
  • La Balatici.SRL au fost în control cei de la gardă, doar într-o singură partidă definitivă
  • La Strâmba, la pădurar H. I. , S.c Moldsaba s.r.l Gypsy, a fost brigadierul P.P Sr. și a marcat suplimentare în Up 5
  • La ultima licitație a luat s.c Telcimolid.srl, pe Strâmba! Nu a fost marcată 30 la sută din partidă. Iar Mesteacanul.srl a făcut sesizare la ocol
  • La Izvorul Pietrii unde au fost la pădurar P. G., au gasit partida suprapusă cu cea marcată suplimentar de C.
  • La Valea Nisipului sau Valea Tisei, la pădurar V. G., partidă neexploatată de 100 – 200 mc… Cumpărată pentru acte între vaduri de către s.c Miorița.srl

Controale făcute din drum, din pix , cu masă la final ” a transmis, pentru Bistrițeanul.ro, P.R.

Chiar și petiționarul N.P a recunoscut pentru Bistrițeanul.ro că cei de la Caruselul ar fi exploatat ilegal 1.000 mc, doar că această cantitate ar fi din 2019.

Cei 1.000 de mc sunt din 2019. Doar de atunci ar putea fi acele tăieri ilegale. După 2019 încoace nu au avut cum. Că ei au partide neexploatate. Adică tot așa fac și acum, nu exploatează din partidele lor ci ilegal, din altă parte? Doar de cele din 2019 știu. Dar cum spuneam, în urma controalelor din vara asta, ȘASE firme trebuiau să rămână fără atestate. Și noi ne întrebăm cine a intervenit?” a spus I.M.

ACUZE grave de ”blat” între prefect și membrii PNL locali

Unde trebuia să execute, l-au trimis pe inginer O. F.  Unde aveau interes să protejeze, au trimis pe ceilalți doi. P. D., de când l-a rugat prefectul și i-a promis prefectul marea cu sarea, nu a mai ieșit din birou. Că s-au plâns firmele S.C. Balatici.Srl și Caruselul Srl că le e frică, și le-a promis prefectul protecție. Unul dintre cei 4 petiționari e un angajat de la SC. Balatici.srl  care de fapt lucrează la negru. Fiul lui Balatici e consilier local PNL. Fostul candidat PNL la primărie, G.S., e nepotul administratorului Sc Caruselul, iar fiul acestuia lucrează la ocol ca inginer – el centrează, el dă cu capul. Eu oricum voi merge cu aceste nume și cu aceste nereguli și voi face plângere și la Parchet, pentru că la poliție am făcut deja” a explicat P.R.

Conform petiționarului N.P, controalele care ar fi trebuit să înceapă în 1 septembrie au fost amânate pentru 1 octombrie, ca firmele să poadă să aprovizioneze populația cu lemn de foc.

În materialul viitor, Bistrițeanul.ro vă promite poziția primarului, prefectului și a gărzii forestiere privind acuzațiile care le sunt aduse.

Totodată, se ”coace” un alt material cu Mafia Pădurilor de pe Valea Bârgăului.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: