27.3 C
Bistrița
miercuri, august 17, 2022

Cine eliberează adeverințele medicale copiilor care merg în excursie? Medicul școlar sau cel de familie?

Perioada excursiilor școlare a început. Printre ”actele necesare” se numără și adeverințele medicale. CINE le poate elibera:

Sfârșitul de an școlar se apropie cu pași repezi și e în plină desfășurare perioada excursiilor cu clasa.

Bistrițeanul.ro prezenta zilele trecute ordinul din lege și poziția ISJ BN, conform căreia excursiile se organizează DOAR în weekend.

Excursii cu clasa?!? Doar în weekend! Puține excepții pentru deplasarea în timpul săptămânii

Pe adresa redacției au mai sosit câteva nemulțumiri legate de excursii.

Pentru excursii e nevoie de adeverință medicală pentru elevi. Dar am înțeles că numai de la medicul de familie e bună. De ce mai există atunci cabinete medicale școlare?? Nu le poate da adeverința de acolo??” au transmis revoltați cititorii.

Conform legii și declarației șefei DSP, adeverințele se pot obține și de la medicul de familie, dar și de la cabinetul școlar. Problema e cu totul alta.

Conform ordinului Ministerului Educației privind organizarea excursiilor școlare, adeverințele se pot elibera atât de către medicul de fanmilie cât și de medicul de la cabinetul școlar. Nu s-a transmis nimic altceva. Problema e alta. Foarte multe școli NU au un cabinet medical. Și nu au nici vreun protocol încheiat cu un medic pentru prestarea de servicii. Și atunci da, adeverința trebuie luată de la medicul de familie. În zona rurală, medicul din comună se ocupă de ani de zile de asta. Deși cei ce acrediteasză școlile CERE, conform legii, un cabinet medical sau un contract de prestare servicii medicale. Deci dacă nu există cabinet medical școlar, atunci adeverințele trebuie eliberate de medicul de familie” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Anca Andrițoiu.

 

Sursa Foto- Ziare.com

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...