24.3 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

Clădirea de lângă Casa de Cultură folosită de Universitatea Tehnică va fi dată Universității de Medicină din Târgu Mureș

Universitatea de Medicină din Târgu Mureș primește un spațiu de la Primăria Bistrița unde să-și poată desfășura cursurile, în următorul an universitar. Este vorba despre spațiul de lângă Casa de Cultură, folosit până acum de Universitatea Tehnică.

Primăria Bistrița dă Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș un imobil situat pe strada Albert Berger. Până acum, acesta a fost folosit de Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

Universitatea Tehnică urmează să își mute activitatea în clădirea proaspăt reabilitată de pe Pietonalul Liviu Rebreanu. Aceasta urmează să fie gata în luna iunie a acestui an, iar UTCN are timp până în toamnă să elibereze spațiul folosit pe Albert Berger.

Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș își va începe activitatea acolo în toamna acestui an.

Nu este singurul spațiu primit de universitate în Bistrița. Aceasta a primit de la Consiliul Județean clădirea unde a funcționat centrul de plasament de pe strada Toamnei. Se pare că universitatea va folosi spațiul de lângă Casa de Cultură până când va fi reabilitată clădirea de pe strada Toamnei, pusă la dispoziție de Consiliul Județean

Aici ar urma să fie pregătiți viitorii asistenți medicali. De o astfel de colaborare s-a arătat interesată și Universitatea de Medicină din Cluj-Napoca.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...