13.5 C
Bistrița
miercuri, mai 31, 2023

Primarul Sorin Hognogi: „Avem familie cu amenzi de 8.000 de lei, pentru lipsa formularului digital de intrare în țară”

Românii nu par să fie informați suficient cu privire la documentele de care au nevoie la întoarcerea în România. Tot mai mulți primesc amenzi acasă de la DSP pentru lipsa formularului digital de intrare în țară, intrat în vigoare în decembrie. Primarul comunei Spermezeu spune că are în comunitate o familie care a primit amenzi de 8.000 de lei și că așteaptă să îi vină și lui prin poștă o astfel de „surpriză”.

Mii de bistrițeni care s-au întors în această perioadă din străinătate au fost amendați de DSP pentru că nu au completat formularul digital de intrare în țară. Amenzile au variat până acum între 2.000 și 3.000 de lei și au fost contestate de o parte din cetățeni în instanță.

Într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook, primarul comunei Spermezeu, Sorin Hognogi cere o mai bună informare și organizare în ceea ce privește acest formular, mai ales că mulți dintre cei care călătoresc nu știu să folosească Internetul și să completeze formularul online.

„În ultima perioadă au venit locuitori ai comunei Spermezeu cu amenzi de 2.000 de lei, primite de la DSP. Familia Cătună are de plătit 8.000 de lei pentru 4 copii care au venit din Austria în România, acum cu sărbătorile de iarnă”, a precizat primarul comunei Spermezeu.

Primarul din Spermezeu așteaptă și el amenzi pentru întreaga familie

Acesta mai spune că oamenii nu sunt informați suficient și că unii chiar dacă au completat acest formular s-au trezit cu amenzile acasă.

„Sunt informat că au fost foarte mulți cetățeni care au completat formularul digital și chiar după completarea formularului digital au primit această amendă fabuloasă. Probabil și eu mă voi trezi că îmi ajunge peste două săptămâni amenda la domiciliu, pentru mine, pentru soția mea și pentru fiica mea”, a mai spus Hognogi, care a precizat că a fost, de curând în Spania cu familia.

Potrivit acestuia, 800 de cetățeni ai comunei Spermezeu locuiesc în Diaspora și mulți au vizitat România în această perioadă.

Formularul de intrare în țară se cere din a doua parte a lunii decembrie. De curând s-au modificat condițiile de transmitere a formularului, dar și valoarea amenzii. Astfel, formularul trebuie completat și trimis cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară și la maxim 24 de ore după intrarea în țară. Amenzile au scăzut de la 2.000-3.000 de lei la 500-3.000 de lei.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...