3.6 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

Daniel Suciu: Proiect de lege pentru anularea amenzilor DSP

Daniel Suciu a răspuns întrebărilor a mai multor primari, printre care și Sorin Hognogi, primarul comunei Spermezeu. Acesta s-a plâns că mai multe persoane primesc amenzi acasă de la DSP pentru lipsa formularului digital de intrare în țară, intrat în vigoare în decembrie. Deputații PSD au depus un proiect de lege prin care amenzile DSP sunt anulate.

Mii de bistrițeni care s-au întors în această perioadă din străinătate au fost amendați de DSP. Motivul? Nu au completat formularul digital de intrare în țară. Amenzile au variat până acum între 2.000 și 3.000 de lei și au fost contestate de o parte din cetățeni în instanță.

Într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook, primarul comunei Spermezeu, Sorin Hognogi cere o mai bună informare și organizare în ceea ce privește acest formular. Mai ales că mulți dintre cei care călătoresc nu știu să folosească Internetul și să completeze formularul online.

Primarul Sorin Hognogi: „Avem familie cu amenzi de 8.000 de lei, pentru lipsa formularului digital de intrare în țară”

Daniel Suciu a prezentat azi documentul proiectului de lege prin care aceste amenzi pot fi anulate. Dacă au fost achitate, banii vor fi recuperați de către cetățeni.

„Un răspuns pentru miile de bistrițeni aflați în această situație. Deputații PSD au inițiat un proiect de lege de anulare a amenzilor. Celor care le-au plătit li se va returna suma înapoi”, declară Daniel Suciu.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Dacă este o lege, legea se respecta, nu se discuta, nu se negociază.
    Greu cu noi…. Greșești plătești indiferent cum te cheamă, dar dacă exista o lege respectați legea, altfel vai de steaua noastră ca nație, sau anulam tot și legea junglei
    Pentru baie de mulțime și populism ieftin nu mai contează nimic, jenant.

  2. De ce sa anulezi amenzile? Indiferent de tara in care mergi te supui regulilor de intrare în acea tara, aici nu, cum nu stiu folosi internetul, mai toți au facebook indiferent de varsta, oricine poate completa acel document in locul tau dacă nu ești în stare. Asta e tara in care esti încurajat să nu respecți nici o lege. Bătaie de joc și populism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...