11.2 C
Bistrița
marți, mai 30, 2023

Președintele Consiliului Județean Radu Moldovan: „Clădirile cloud-ul regional vor fi ridicate lângă TeraPlast Arena”

Invitat la Bistrițeanul Live, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a dezvăluit faptul că clădirile ce vor găzdui cloud-ul regional, baza de date uriașă în valoare de 30 de milioane de euro, vor fi ridicate lângă TeraPlast Arena.

Serviciul de Telecomunicații Speciale pregătește un proiect în valoare totală de 60 de milioane de euro, care va deservi județele Bistrița-Năsăud, Bihor, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu Mare.

Cloud-ul regional va fi făcut la Bistrița și va costa 30 de milioane de euro. Alte 30 de milioane de euro vor fi împărțite între cele 6 județe pentru a asigura infrastructura de conectare la această bază de date uriașă. De această investiție vor putea beneficia toate autoritățile publice, dar și mediul privat.

Prezent la Bistrițeanul Live, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a vorbit despre acest proiect și a dezvăluit unde vor fi ridicate clădirile ce vor găzdui cloud-ul.

„Lângă TeraPlast Arena va fi construit. E ce mai bună zonă, sunt toate facilitățile și utilitățile. Domnul primar (n.r. Ioan Turc) a fost de acord să pună la dispoziție, din terenul primăriei, suprafața necesară pentru construcția cloud-ului regional”, a precizat Radu Moldovan, aseară, la Bistrițeanul Live.

Întrebat cum a reușit să aducă acest proiect important la Bistrița, Radu Moldovan a spus: „cu diplomație, cu tact, cu negocieri”. Cât despre nemulțumirea autorităților locale din județul vecin, care ar fi vrut cloud-ul regional la Cluj, Radu Moldovan a spus: „Să suspine în continuare, că trebuie să trăim și noi, nu numai ei”.

Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan e convins că odată cu materializarea acestui cloud regional vor apărea și investiții private pe partea de IT.

„Noi vom suporta studiile, pe care le vom deconta din fonduri europene. Celelalte 30 de milioane de euro se împart, sunt aproximativ 5 milioane de euro pentru fiecare județ ca sa interconectăm cloud-ul acesta, de exemplu, cu toate cele 62 de primării”, a completat Radu Moldovan.

Emisiunea la care a fost invitat Radu Moldovan o puteți urmări mai jos:

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...