5.9 C
Bistrița
vineri, martie 31, 2023

FOTO: Clubul Meseriilor Rurale, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2, Bistrița

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 din Bistrița a dus la bun sfârșit un impresionant proiect: 12 elevi de gimnaziu care învață aici s-au bucurat de un atelier de creație special. Au învățat să confecționeze trăistuțe pe care le-au țesut și cusut manual. Au inclus în ele și motive tradiționale din zonele Năsăudului, Șieului și Bârgăului – zone din care provin elevii.

Într-o lume dominată de consumerism suntem bombardați cu cele mai ispititoare oferte. Cumpărăm deseori lucruri de care nu avem nevoie sau lucruri fără valoare. Puțini sunt cei care mai știu azi cât suflet puneau bunicile și străbunicile noastre în munca lor până reușeau să-și împodobească portul și casa. Ne-am propus și noi să aducem un omagiu bunicilor noastre, învățând tainele țesutului și cusutului”, ne-au mărturisit profesoarele de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2, Bistrița.

12 elevi de gimnaziu din Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 Bistrița au participat în perioada aprilie – mai 2022 la un proiect educațional cu totul special.

Au fost îndrumați de profesoarele Ionela Deac și Angela Beudean. Proiectul s-a bucurat de sprijinul Fundației Noi Orizonturi, proiectul fiind derulat în cadrul programului național Clubul Meseriilor Rurale.

În prima etapă a proiectului la CSEI Nr 2 s-a amenajat o sală în stil tradițional.

S-au utilizat obiecte de decor tradiționale: căni, farfurii, ștergare, covoare. Toate au fost ajuns la CSEI Nr 2 grație generozității profesorilor și părinților.

Tot în acestă etapă, CSEI Nr 2 a achiziționat pentru elevi un război de țesut, ațe, kit de brodat, o mașină de cusut, stofă și alte materiale necesare desfășurării atelierului.

A doua etapă a proiectului s-a desfășurat pe parcursul lunii mai. S-a organizat un atelier de creație în cadrul căruia s-au confecționat trăistuțe țesute și cusute manual. Elevii au învățat să includă și motivele tradiționale din Năsăud, Șieu sau Bârgău – zonele din care provin ei.

La finalul proiectului, toți părinții au fost invitați la un eveniment festiv. „Alături de noi a fost și doamna Mihaela Bolog, reprezentant al Complexului Muzeal Bistrița –Năsăud. Ne-am bucurat astfel împreună de munca depusă de acești copii speciali.

Ne dorim tare mult ca atelierul de creație să continue. Și ne-am bucura să atragem alături de noi pe toți cei aflați în căutarea valorilor de altădată, a identității și a reconectării cu trecutul…”, au mai transmis profesoarele CSEI Nr 2.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, disponibile la Rombat, Brutăria Presto și Fan Courier

Rombat Bistrița angajează operatori producție, electrician și inginer proiectare produse. Brutăria Presto are nevoie de o vânzătoare, iar FAN Courier caută personal în Bistrița. NOI locuri de muncă – disponibile și la IMP România, Leoni sau Nedeias Com din Budacu de Jos:

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...