-10.4 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

FOTO – Ziua Eroilor, Ziua Înălțării Domnului: Bistrița-Năsăud, în cartea vie a istoriei poporului român, prin eroii care s-au jertfit pentru libertatea noastră

Bistrițenii au celebrat astăzi în centrul orașului Ziua Eroilor, dar și Înălțarea Domnului, ultimul eveniment din viața Sa pământească. În Piața Petru Rareș a fost organizată o ceremonie militară și religioasă.

Mă înclin în fața eroilor neamului românesc”, a transmis Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Acesta a amintit vorbele istoricului Nicolae Iorga, care era convins că „Un popor care nu își cunoaște istoria și eroii, e ca un copil care nu își cunoaște părinții!

Nu putem să uităm sacrificiul, jertfa și curajul celor care și-au dat viața pentru ca noi să avem astăzi o țară a noastră, România.

Județul Bistrița-Năsăud a ajuns să fie scris în cartea vie a istoriei poporului român, prin eroii care s-au jertfit pentru libertatea noastră. Datorită lor ,trecutul acestui colț de țară închegat și unitar, este astăzi o bază solidă pe care noi, cei aflați vremelnic în slujba oamenilor, ne dorim să construim un viitor frumos pentru copii noștri.

Veșnică recunoștință eroilor neamului românesc!

Bunul Dumnezeu să binecuvânteze România și pe noi toți, în această sfântă zi a Înălțării Domnului. Hristos S-a Înălțat!”, a transmis Radu Moldovan. 

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud în colaborare Brigada 81 Mecanizată „G-ral Grigore Bălan”, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Primăria Municipiului Bistrița și Primăria comunei Șintereag au organizat astăzi o serie de activități. Acestea au avut loc la Bistrița, în Piața Petru Rareș și în cimitirul de pe Tărpiului, dar și în Blăjenii de Sus, comuna Șintereag. 

La monumentul Eroilor din Piața „Petru Rareș” s-a desfășurat astăzi la prânz o ceremonie militară și religioasă. S-a acordat onorul militar, s-a intonat Imnul Național al României și s-a  oficiat serviciului religios. Autoritățile au depus o coroană de flori. Totul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.  

Înălțarea Domnului se sărbătoreste la patruzeci de zile după Paști. În popor, sărbătoarea este cunoscută și sub numele de Ispas.

Vreme de 40 de zile, Mântuitorul le-a descoperit de mai multe ori Apostolilor că a înviat din morți. La sfârșitul acestor zile, S-a arătat din nou ucenicilor. Le-a făgăduit trimiterea Duhului Sfânt și s-a înălțat la cer, învăluit într-un nor și dăruindu-le binecuvântare. În acel moment, scriptura povestește că doi îngeri s-au arătat spunând: „Bărbați galileeni, de ce stați privind la cer? Acest Iisus care S-a înălțat de la voi la cer astfel va și veni, precum L-ati văzut mergând la cer”.

Foto @ Emil Radu Moldovan & Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Oare cum arata viitorul copiilor nostri ?
    Eu il vad la coada la taxe si impozite pentru ca politicul sa se distreze cu vocale si consoane de-a valma!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...