13.1 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

CONCURS pentru directori și directori adjuncți, în peste 100 de unități de învățământ din Bistrița-Năsăud

Concursul pentru ocuparea funcțiilor de director / director adjunct în școlile și grădinițele din județ va avea loc în octombrie, a anunțat zilele trecute ministrul Sorin Cîmpeanu. Șanse ar avea inclusiv profesorii mai tineri.

Toate unitățile de învățământ preuniversitar din Bistrița-Năsăud sunt conduse în prezent de directori și directori adjuncți numiți sau detașați în funcție.

În ianuarie a expirat contractul a zeci de directori și directori adjuncți de școli din Bistrița-Năsăud. 

Noi directori și directori adjuncți la scolile din județ! CINE sunt cei 24 nou-numiți:

Contextul pandemic a amânat organizarea concursului pentru ocuparea funcției de directori / directori adjuncți în școlile județului.

Ministerul Educației a anunțat însă că acest concurs va avea loc în octombrie.

Potrivit EduPedu.ro, concursul de directori în școli va fi anunțat oficial în 14 septembrie. Între 15 și 26 septembrie se pot de pune dosarele pentru proba scrisă din  15 octombrie. 

Șanse la aceste funcții ar avea inclusiv profesorii titulari, cu definitivatul luat și cu cel puțin 5 ani vechime. Până acum, exista o condiție în plus, pentru candidații la funcții de conducere. Era necesar ca ei să facă parte din Corpul Naţional de experţi în management educaţional.

Vor fi organizate trei probe: cea de dosare, proba scrisă și proba interviului.

La proba scrisă subiectele sunt, ca la examenul din 2016, standardizate, se mai arată în documente.

Teoretic, în Bistrița-Năsăud ar trebui să participe la concursul pentru ocuparea funcției de director / director adjunct profesori din cele 118 unități de învățământ și cele 5 destinate educației extrașcolare:

Directorii „se vor baza pe rezolvarea unor situații concrete cu care se întâlnesc școlile, nu pe memorare”, anunța recent ministrul Sorin Cîmpeanu.

Candidații la concursul pentru funcția de director din acest an nu vor primi subiecte bazate pe memorare. Ministrul Educației a explicat pentru Realitate Plus că vor fi „teste de abilități cognitive, abilități manageriale și de leadership.”

Pentru a participa la concursul pentru ocuparea funcției de director sau director adjunct, cadrele didactice trebuie să îndeplinească – cumulativ – mai multe condiții.

AICI aflați care sunt condițiile de participare la concursul de directori și directori adjuncți. 

 

Într-un articol publicat astăzi, cei de la EduPedu.ro afirmă că „a început directoriada”. Inspectoratele școlare (controlate în proporție de 93% de PNL) se pregătesc să numească din pix 9.771 de directori și directori adjuncți. Președintele Klaus Iohannis a retrimis în Parlament legea menită să depolitizeze managementul interimar al școlilor. Mai multe detalii – AICI.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...

Diferențele între sloturi online și cele offline

Una din principalele modalități în care oamenii se distrează la jocuri de noroc sunt sloturile. Aceste...