-2 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Consilierii locali au votat: Fără burse mărite pentru elevi!

Un proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local prevedea aprobarea valorii burselor oferite elevilor. Liberalii au propus majorarea sumelor alocate, însă proiectul nu a avut susținere. Doar cei din PER și un ”rătăcit” din ALDE au susținut propunerea acestora.

”Proiectul de hotărâre privind aprobarea cuantumului minim al burselor pentru elevii din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Bistrița” a dezbinat consilierii locali.

Liberalii au propus majorarea sumelor alocate.

”La ședința Consiliului Local Bistrița desfășurată joi, eu și colegii mei consilieri municipali ai PNL, am propus dublarea bugetului alocat burselor pentru elevii învățământului preuniversitar de stat din municipiul Bistrița. Prin această propunere făcută, cuantumul burselor de performanță putea să crească de la 150 de lei la 200 de lei, a burselor de merit de la 80 de lei la 150 de lei, a burselor de studiu de la 60 de lei la 100 de lei și a burselor de ajutor social de la 50 de lei la 100 de lei”, a anunțat liberalul Mihai Lucian Sărmășan.

Propunerea nu a fost privită cu ochi buni de ceilalți consilieri, care au votat împotrivă. Singurii care ar fi susținut majorarea sumelor au fost ecologiștii și un ”rătăcit” ALDE.

Prin votul dat pe acest proiect de hotărâre, consilierii PSD-ALDE-UDMR s-au opus ca aproximariv 1500 de elevi bistrițeni să beneficieze pe viitor de burse mărite, lucru cu atât mai condamnabil cu cât printre acești consilieri locali se află și cadre didactice. De amintit faptul că propunerea PNL a fost susținută de consilierii PER și de fostul primar Vasile Moldovan ( ALDE)” a explicat consilierul.

Ieri, Consiliul Județean a acordat ”cadouri” în valoare de 2500, 1500 şi 500 de lei elevilor și profesorilor care au făcut performanță.

FOTO/VIDEO. Premii pentru elitele României din Bistriţa-Năsăud: „E mult prea puţin faţă de cât meritaţi!”

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: