0.7 C
Bistrița
luni, noiembrie 28, 2022

Consilierii locali despre Bugetul municipiului: Ne tot dezvoltăm, de ani de zile, cu aceleași proiecte! Un gust amar!

Consilierii locali au discutat ieri, în ședință, despre bugetul municipiului Bistrița. „Ne tot dezvoltăm, pe aceleași proiecte, în fiecare an! Ne-ați lăsat cu un gust amar!”, au fost câteva din acuzațiile aduse primarului.

Primarul Ovidiu Crețu lăuda Bugetul municipiului pe anul 2020.

„Este într-un trend crescător, axat pe dezvoltare!”, spunea acesta în cadrul ședinței de prezentare a bugetului, despre care puteți reciti AICI:

FOTO/VIDEO – Crețu despre buget: E în creștere! Sper să ne mai ajute Radu Moldovan!

Ieri, consilierii locali s-au întrunit în ședință și au criticat dur „prezentarea optimistă” a primarului.

„Din bugetul propriu, 93,4 la sută merg pe funcționare. Doar 6,6 la sută se duc spre dezvoltare. Dacă se continuă așa, mă tem că la anul nu ne vor ajunge banii nici de funcționare. Nu e dezastruos bugetul pe 2020 din cauza fondurilor europene atrase. Problema e că banii sunt pentru aceleași proiecte, în fiecare an. Aceleași proiecte le aprobam și în 2016, le aprobăm și acuma. Nu e nimic nou!”, a intervenit liberalul Sorin Hangan.

Da, e un Buget care a crescut exponențial! Oare de ce? Oare de ce în ultimii 4 ani, nu a fost o organizare în așa fel încât TOATE proiectele să se realizeze? Oare de ce ni se spune că în anul 2020 se vor face lucruri mărețe, care nu s-au putut realiza în 12 ani de mandat ai domnului primar Ovidiu Crețu și 4 ani de mandat de viceprimar ai domnului Cristian Niculae? Este un buget populist, în opinia mea. Pentru că bugetul municipiului, fără fonduri europene, NU are bani de dezvoltare. Sau are foarte puțini. Și totuși ne propuneți subvenționarea taxei de gunoi. Oare nu aceasta e definiția populismului? Oare nu faceți acest lucru doar ca să obțineți un mandat? Sunteți niște populiști!”, i-a acuzat liberalul Peteleu.

Social Democratul Constantin Rus a „îndemnat” colegii consilieri să privească lucrurile cu ambii ochi.

„Dacă vrem să privim lucrurile cu ambii ochi, vom vedea că s-au făcut lucruri extraordinare de-a lungul timpului. Bistrița e singurul oraș în care TOATE școlile sunt reabilitate. Unele sunt în stadiu terminal, altele în proces de execuție. Managementul unor astfel de lucrări a fost văzut de administrație și aprobat de consilieri. Totuși, bugetul unui oraș nu e niciodată de ajuns pentru TOATE problemele cetățenilor. Dar s-au făcut lucruri extraordinare”, a explicat acesta.

Liberala Mărioara Seica l-a acuzat pe primar că nu ascultă problemele cetățenilor.

„M-ați lăsat cu un gust amar! La dezbaterea publică a bugetului, nu ați lăsat cetățenii să vorbească. Nu v-a păsat de propunerile și dorințele lor. Au venit cu propuneri pertinente și nu ați ținut cont de nimic. Ați zâmbit la fel de flegmatic cum o faceți și acum. Dacă tot spuneți că e cel mai mare buget de atâția ani încoace, de ce nu prindeți și doleanțele cetățenilor în el?”, a acuzat Mărioara Gaga Seica.

Acuzele au curs privind alocarea banilor pentru pârtie și Aquapark în timp ce bistrițenii suferă din cauza lipsei iluminatului public, canalizării defectuoase, infrastructurii dezastruoase etc.

Propun ca Primăria să cumpere un soft, și ședințele de Consiliu Local să fie transmise LIVE, pe pagina Primăriei. Ca bistrițenii să poată vedea ce se întâmplă aici și cine se luptă pentru binele lor, și cum se iau deciziile care îi afectează”, a intervenit liberalul Drulea, proaspăt pus în funcție după plecarea Dianei Morar.

Ovidiu Crețu a explicat că „veniturile la buget sunt în creștere cu 29,6 la sută, iar execuția bugetară e estimată undeva la 200 de milioane de lei. Bugetul nu-l facem cum vrem noi, nu punem banii unde vrea cineva să-i pună. Ci bugetul se alcătuiește respectând legislația!

Problema e că vorbim tot de aceleași proiecte! Reabilitarea liceului, reabilitarea Bisericii Evanghelice, Aquapark, parc pe malul râului Bistrița! Da. E buget de dezvoltare! Dar sunt TOT aceleași proiecte de ani de zile! De aceea bistrițenii nu văd NICIO dezvoltare”, a subliniat, din nou, liberalul Hangan.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...