25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Consilierul lui Deneș sare în apărarea forestierilor din județ. Un ONG de mediu îl acuză de derapaje

Frasinul și M.I.S. Grup, doi dintre cei mai importanți „forestieri” din județul nostru au avut parte zilele trecute de un control tematic, în care au fost implicate mai multe instituții. Consilierul ministrului Ioan Deneș a sărit în apărarea forestierilor, numind controlul „acțiune de intimidare”. Un ONG de mediu îl taxează și-l acuză de derapaje:

În data de 25 aprilie mai multe instituții ale statului, printre care și Poliția și Garda Forestieră, au desfășurat controale tematice la Frasinul SRL și M.I.S. Grup, două dintre cele mai mari companii de exploatare, transport și procesare de lemn nu doar din Bistrița-Năsăud, ci și din România.

În apărarea firmelor în cauză a sărit, culmea, consilierul ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș. Cătălin Tobescu a catalogat acțiunile din teren „încercări de intimidare”, „acțiuni de intimidare fără nicio justificare”, „o demonstrație de forță disproporționată”, susținând de altfel că „este absurd să descinzi cu asemenea forțe disproporționate”.

Reacțiile consilierului ministrului Ioan Deneș  sunt considerate de ONG-ul de mediu Agent Green drept „un derapaj major”:

„Domnule ministru, în lipsa unor concluzii clare ale acestor descinderi și a unor poziții oficiale publice, considerăm că punctul de vedere exprimat de consilierul dumneavoastră personal este un derapaj major, mai ales în condițiile în care Garda Forestieră este o unitate în subordinea Ministerului Apelor și Pădurilor și este lesne de înțeles că reprezintă acolo Ministerul de resort și interesul aplicării legii. Rolul unui consilier personal ministerial este de a sfătui, clarifica și încuraja oficialii de rang înalt să aplice legislația în vigoare, să descurajeze birocrația, să găsească soluții la situații de criză, să administreze judicios o resursă națională și să sancționeze, atunci când acest lucru este necesar, derapajele și ilegalități. În niciun caz rolul acestuia nu este de a dinamita din interior controalele demarcate și efectuate în limitele legii”, spun cei de la Agent Green, pe site-ul oficial.

ONG-ul îi cere ministrului Ioan Deneș să spună dacă poziția consilierului său este cea a ministerului din care face acesta parte.

„Verificarea și investigarea de către autoritățile de control a agenților economici este un semn de normalitate, într-un stat democratic la fel cum este și verificarea materialului lemnos din depozite sau care circulă pe șoselele și căile ferate din România, dar și a sistemului de trasabilitate”, adaugă cei de la Agent Green.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...