16.1 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud: Specialiști din toată țara discută despre strategia de dezvoltare în domeniul protecției copilului

Bistrița-Năsăud a atras specialiști din întreaga țară, datorită proiectelor dezvoltate până acum de consiliul județean, în acest domeniu. Aproximativ 100 de persoane participă la întâlnirea de lucru a serviciilor sociale angrenate în strategia de dezvoltare 2021-2025.

Bistrița este gazda întâlnirii de lucru a serviciilor sociale angrenate în strategia de dezvoltare 2021-2025, la nivel național.

Aproximativ 100 de specialiști în asistență socială şi protecţia copilului au venit în județul nostru pentru a vedea exemple de bune practici și pentru a dezbate teme importante pentru acest domeniu.

Județul nostru a ajuns de la a nu avea nici o casă de tip familial în 2012, la momentul în care putem să ne asumăm că până la finalul anului următor, niciun copil din județul nostru nu va mai crește în orfelinat.

În 2012 am început programul „Salvăm copilării din coșmarul instituționalizării”, respectiv închiderea orfelinatelor de tip vechi și deschiderea caselor de tip familial. Acesta este pe ultima sută de metri.”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Investițiile din Bistrița-Năsăud derulate până în prezent includ realizarea a nu mai puțin de 12 case de tip familial, a unui Centru de zi și reabilitarea unei clădiri pentru un alt astfel de Centru, finanțare prin fonduri europene. Urmează încă 2 case de tip familial la Slătinița și Viișoara și o locuință maxim protejată pentru tinerii cu dizabilități la Viișoara, în parteneriat cu HHC.

Investițiile pentru DGASPC, ale Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, împreună cu alți parteneri, sunt de aproximativ 4.500.000 euro, iar ele vor continua, pentru că persoanele vulnerabile au nevoie de susținerea noastră.

Mulțumim dnei. Florica CHERECHEȘ, Președintele Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, pentru prezență și aprecierea parteneriatului dintre Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și DGASPC BN. Într-adevăr o colaborare care aduce beneficii oamenilor. De asemenea, mulțumim tuturor specialiștilor prezenți la acest eveniment.

Felicitări, Dnei. Delia Claudia Rus, Director General DGASPC și Dnlui. Ioan Costin, Președinte Sindicatul Județean Sanitas Bistrița-Năsăud, parteneri în realizarea acestei întâlnirii de lucru și a altor lucruri bune pentru oameni.”, mai adaugă reprezentanții CJ Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Faceti reforma si la Direcția de Asistenta Socială din primarie, acolo nimic nu se face,bătaia de joc față de asistenți personali si puși pe drumuri de Dreptate directoru. Nimic pentru oamenii amărâți , numai sa ii fie lui bine sa nu îl schimbe. Rusine ! Felicitări Radu Moldovan și celor din Protecția copilului .

  2. Bravo, e foarte bine și chiar meritați felicitați, dar angajații care lucrează în instituțiile respective puteți să-i plătiți decent sau măcar să nu-i dați afară?!?…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!