11.7 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 8, 2022

O firmă din Satu Mare reface canalizarea pluvială pe Mihai Viteazu cu 1,9 milioane lei

O firmă din Satu Mare, care n-a mai prea călcat prin județul nostru în ultimii ani, a reușit să ia de sub nasul firmelor bistrițene de profil, un contract de două milioane de lei. Printre firmele cu care s-a bătut SRL-ul din Satu Mare se numără Dimex 2000, Inst-Nistor, MIS Grup sau Îndemânarea Prodcom.

Un SRL necunoscut din Satu Mare, ce-i drept cu creșteri spectaculoase ale cifrei de afaceri în ultimul an, a reușit să câștige o licitație organizată de Primăria Bistrița.

Potul cel mare a fost un contract de două milioane de lei care viza lucrări la rețeaua de canalizare pluvială pe strada Mihai Viteazul din Bistrița.

6 firme și asocieri de firme au participat la licitație: Asocierea Capredo Construct SRL – Awe Infra SRL, Dimex- 2000 Company SRL, Inst-Nistor SRL, M.I.S. Grup SRL, asocierea Viacom MUS Grup SRL –Îndemânarea Prodcom SRL și Luk Trust Construct 2004 SRL. Toate firmele au sediul în Bistrița sau județ, mai puțin Luk Trust Construct 2004, care are sediul în Satu Mare.

Doar doi dintre greii licitațiilor din județ au îndeplinit cerințele minime din caietul de sarcini
Culmea, dintre cei 5 grei ai licitațiilor, doar doi au îndeplinit cerințele minime din caietul de sarcini. E vorba despre Dimex 2000 și MIS Grup. S-a mai încadrat și SRL-ul din Satu Mare.

În cele din urmă, au rămas în luptă Dimex 2000 și Luk Trust Construct 2004. SRL-ul din Baia Mare a reușit să câștige licitația, după ce a oferit un preț mai bun. S-a angajat să finalizeze lucrarea cu 1,9 milioane de lei, cu 200.000 de lei mai puțin decât Dimex.

Vă reamintim faptul că Mihai Viteazul este una dintre cele mai problematice străzi când vine vorba despre sistemul de canalizare. La fiecare ploaie, strada este pur și simplu inundată, iar apa ajunge inclusiv în curțile oamenilor din zonă.

Cine sunt câștigătorii?

Luk Trust Construct 2004 a fost înființată în 2004 și este pe profit de puțin timp. A făcut profit cât de cât notabil abia în 2015, adică la 10 ani de la înființare. În ultimii trei ani, cifra de afaceri și profitul au crescut constant.

Ce mai spectaculoasă creștere s-a înregistrat însă anul trecut. Astfel, dacă în 2019 SRL-ul avea o cifră de afaceri de 4,5 milioane și un profit de 345.000 de lei, în 2020 avea o cifră de afaceri de 13 milioane de lei (de aproape trei ori mai mare) și un profit de jumătate de milion.

Potrivit SEAP (portalul dedicat licitațiilor publice), SRL-ul nu este vreun abonat la bani publici. În ultimii doi ani nu a câștigat nicio licitație publică. În Bistrița-Năsăud a mai lucrat prin 2018, când a realizat canalizarea și aducțiunea de apă la Ciceu Mihăiești, pentru 4 milioane de lei.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Beclenarul care ajută bistrițenii să-și transforme fructele din livadă în suc 100% natural. Totul a pornit de la un utilaj mic, în propriul garaj

Cei care vor ca fructele din propria livadă să se transforme într-un suc delicios și sănătos...

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...