11.1 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Copiii ar putea învăța la școală cum să arunce corect gunoaiele. Ce propune Inspectoratul Școlar:

Autoritățile și instituțiile bistrițene pun tot mai mult accent pe colectarea selectivă. Inspectoratul Școlar a venit chiar cu propunerea ca această ”disciplină” să fie predată în școli. CE a solicitat în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural:

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural s-a discutat despre adunarea gunoaielor și colectarea selectivă.

Noul inspector școlar, Cristian Nicula, a fost de părere că această disciplină – a colectării selective- ar trebui învățată încă de pe băncile școlii.

Am vizitat destul de multe unități de învățământ și peste tot am văzut curățenie în ogradă. Îi pot felicita pe directori că sunt gospodari buni. Mi-as dori un parteneriat cu ADI Deșeuri, la nivel județean cu fiecare unitate de învățământ, pentru materiale de informare, acțiuni punctuale cu copiii. Și o acțiune la nivel județean, cu colectarea deșeurilor electrice și electronice. Cred că toți au prin sertare două- trei telefoane și putem contribui și noi la conștientizare” a intervenit inspectorul șef al ISJ BN.

Șeful ADI Deșeuri s-a arătat deschis colaborării.

Da. Voi lua legătura cu dumneavoastră. Vreau să vă informez că am demarat deja o campanie de informare, de conștientizare în școli. În Galații Bistriței avem deja demarat un proiect cu premii, prin care vrem să îi învățăm pe copii să colecteze selectiv și să-i stimulăm în acest sens. Am prevăzut un buget pentru 10 școli și, împreună cu dumneavoastră, o să stabilim pentru anul 2022 în care școli din județ vom face acest gen de campanii” a fost răspunsul lui Cristian Niculae.

INEDIT: Cum își învață o comună copiii să colecteze gunoiul selectiv!

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. sunteti varza toți care mai de care cu idei mai timpite ! faceti si cursuri de gătit sa stie fetele sa gătească când se vor căsători, pe bune ? sa invete acasa la părinți când îi pun sa duca gunoiul !nu sunt destule materii ! stiti domnule cat de greu e un ghiozdan la un elev de clasa a VI a. In loc sa va axati pe materii importante de care au nevoie in viata si la examenele din viitor voi aberati ! mai inventati multe prostii sau nu știți cum sa va afirmati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.