-1.3 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Copiii din Slătinița să meargă la oliță! Ce soluție propune primarul Ovidiu Crețu pentru copiii de grădiniță din cartierul Bistriței

Problema copiilor de la grădinița din Slătinița, care nu au apă curentă, iar la toaletă merg în fundul curții a ajuns subiect de discuție și în Consiliul Local. Mai pe românește, primarul Ovidiu Crețu a sugerat că nu se va rezolva problema până când întreaga localitate nu va fi legată la rețeaua de apă și canalizare. Mai mult, acesta le spune celor mici să facă la… oliță.

45 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 9 ani frecventează grădinița și școala primară din Slătinița. Școala și grădinița funcționează în doar două săli de clasă, iar cei mici nu au apă curentă, fiind nevoiți să se spele la un bidon. Mai mult, pentru a folosi toaleta, cei mici trebuie să parcurgă întreaga curte până la toaletele de pe vremea bunicii. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Problema din Slătinița, care datează de când lumea și pământul, a fost semnalată din nou în ședința de Consiliu Local de ieri, de către delegatul sătesc Maftei Pop. Aceasta nu a rămas fără răspuns din partea primarului Ovidiu Crețu.

Deși este vorba despre o unitate de învățământ, edilul a dat de înțeles faptul că problema nu se va rezolva până când întreaga localitate nu va fi racordată la rețeaua de apă și canalizare, adică în perioada 2020-2022.

„Nu au apă nici acasă copiii ăia, că nu este în toată localitatea. Asta e situația. Putem să ducem acolo toalete ecologice, dar astea nu o să facă față. Sigur că, la grădiniță, știm mulți că și aici în Bistrița sunt copiii cu olița”, a fost răspunsul surprinzător al primarului Ovidiu Crețu.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...