19.1 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Copiii între 5 și 9 ani rămân cei mai afectați de infecții ale căilor respiratorii în 2023

Cei mai afectați de infecții le căilor respiratorii au fost și în 2023 copiii cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani. Afectați au fost și cei cu vârste între 10 și 14 ani, dar și adolescenții cu vârste între 15 și 19 ani. Cei mai afectați de pneumonii au fost însă vârstnicii de peste 65-75 de ani.

Potrivit unor grafice făcute publice de Direcția de Sănătate Publică, în județul nostru cei mai afectați de infecții ale căilor respiratorii au fost în 2023 copiii cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani, fiind urmați de cei cu vârste între 10 și 14 ani și de adolescenții cu vârste între 15 și 19 ani.

Anul trecut, cei mai afectați de pneumonii au fost, însă, vârstnicii de peste 65-75 de ani, conform datelor făcute publice de DSP Bistrița-Năsăud.

În 2023 s-au înregistrat aproape 500 de cazuri de varicelă, peste 300 în zona rurală și 30 de cazuri de rujeolă. În topul bolilor transmisibile înregistrate anul trecut mai regăsim infecții cu streptococ (43 cazuri) și hepatită acută virală (42 cazuri).

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.