8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

CORONAVIRUS: Spitalele se reorganizează – intervenții chirurgicale amânate și pacienți externați!

Un nou ordin pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu noul coronavirus a fost emis. Începând de mâine spitalele se reorganizează. Vor fi suspendate toate internările pentru intervențiile chirurgicale și investigații medicale care nu reprezintă urgență. Pacienții nonurgenți vor fi și ei externați.

Spitalele se reorganizează printr-un nou ordin semnat de ministrul de Interne Marcel Vela. Astfel, pentru instituirea de noi măsuri necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 în spitalele publice și private, începând de mâine, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

Același ordin prevede suspendarea consultațiilor programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private (n.r. policlinici).

De asemenea, în termen de 48 de ore de la intrarea în vigoare a ordinului toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital, vor fi externați.

Conducerile spitalelor pot decide și reorganizarea programului și a permanenței personalului prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării cadrelor medicale.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: