28.5 C
Bistrița
duminică, iulie 25, 2021

CORUPȚIE : Medici și oameni cu funcții, aduși la interogatoriu! CE au făcut:

45 de persoane au fost aduse în timpul nopții la interogatoriu. Asta, după ce organele abilitate au descins la 21 de locații. Printre cei aduși de poliție se numără medici și persoane cu funcții importante.

Mascații au decins ieri în 21 locații, toate pe raza județului Bistrița-Năsăud. Dintre acestea, două au fost la sediile unor instituții publice, două la cabinetele unor medici de specialitate, un mandat la sediul unei persoane juridice și 16 mandate la domiciliile sau reședințele unor persoane fizice.

Totodată, au fost puse în aplicare 45 de mandate de aducere pe numele unor persoane care ar fi fost implicate în comiterea faptelor.

„Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, începând din anul 2017 și până în prezent, două femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 52 și 60 de ani, ar fi intermediat pentru diferite persoane de pe raza județului obținerea unor acte medicale false, care ar releva situații medicale grave și care ulterior ar fi fost folosite în vederea solicitării și obținerii, pe nedrept, de diferite prestații sociale, în special indemnizații de handicap”, se arată în comunicatul IPJ BN.

În urma perchezițiilor au fost ridicate agende personale, documente și înscrisuri medicale, scripte de evidență contabilă și alte categorii de înscrisuri cu valoare probatorie și care pot ajuta la soluționarea cauzei.

Au fost indisponibilizate sume de bani, în scopul acoperirii prejudiciului cauzat, și au fost identificate bunuri mobile și imobile, în vederea aplicării măsurii sechestrului asigurător penal, în perioada imediat următoare.

„La data de 2 octombrie a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile față de cele trei persoane, iar cercetările sunt continuate  sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals și înșelăciune”, se arată în același comunicat.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...

Poate CBD ajuta persoanele în vârstă cu Alzheimer și demență?

CBD, sau cannabidiol, a fost sugerat ca tratament pentru a-i ajuta pe vârstnicii cu demență să...

CĂSUȚA EMA – super petreceri pentru copii, inclusiv la piscină

CĂSUȚA EMA este locul ideal unde poți să organizezi petrecerea celui mic, vara asta. Și ca...