8.9 C
Bistrița
vineri, mai 7, 2021

COVID 19 pune lacăt pe localurile dintr-o comună! Prea multe cazuri pozitive depistate:

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca localurile dintr-o comună să se închidă. Incidența cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele două săptămâni, depășește 1,5/1.000 de locuitori.

Numărul cazurilor de COVID 19 crește îngrijorător, de la o zi la alta, atât pe plan național cât și local.

Conform autorităților, acolo unde incidența cumulată a cazurilor, pe ultimele 14 zile, depășește 1,5/1.000 de locuitor, e nevoie de impunerea unor măsuri restrictive.

Începând de ieri, în comuna Braniștea, localurile sunt închise, la interior. De asemenea, nu e aprobată nici activitatea sălilor de joc de noroc.

Conform Hotărârii C.J.S.U. nr. 39/10.10.2020, se introduc restricţii în Braniștea, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori. Restricţiile prevăzute de Hotărârea CJSU 39/10.10.2020 se vor ridica atunci când incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, în funcţie de comunicarea Direcţiei de Sănătate Publică. Aceste măsuri au intrat în vigoare începând cu data de 11 octombrie 2020” transmite Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud.

Astfel, se impun următoarele lucruri:

  • restricționarea activității operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor de pe raza acestui UAT.
  • activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.
  • se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  • este restricţionată activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...

Grupul TeraPlast aderă la cea mai mare inițiativă globală de sustenabilitate

Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă în domeniul guvernanței corporative...

GRĂBEȘTE-TE! La MAC GSM ai SUPER reduceri, PLUS ocazia de a câștiga un voucher de 500 de lei!

Mai sunt doar TREI zile de mega oferte la MAC GSM. Acum găsești sute de produse...