4.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Covid în școlile din BN: Sute de elevi au trecut online după prima săptămână de școală

Nu mai puțin de 17 clase și grupe de grădiniță au fost trimise acasă chiar după prima săptămână de școală. S-a întâmplat din cauza depistării de cazuri pozitive de Covid în rândul elevilor  și al profesorilor. În ce condiții se pot întoarce elevii mai repede în clase:

Primele clase au fost trimise acasă la doar trei zile după începerea școlii, mai exact în data de 16 septembrie. Este vorba despre o clasă de a XII-a de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean, una de a II-a de la Liceul Teoretic „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului, anul I F, postliceal de la Liceul Teoretic Sanitar Bistrița și o clasă de a X-a de la Colegiul Tehnic „Infoel” Bistrița.

Două zile mai târziu au mai fost trimise acasă 12 clase și o grupă de grădiniță. Vor face cursuri online timp de două săptămâni o clasă de a XI-a de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”, o clasă formată din clasa pregătitoare, clasa a I-a și clasa a II-a de la Școala Primară Ruștior.

De asemenea, au fost trimite acasă două clase de a X-a de la Liceul cu Program Sportiv, una de a VIII-a de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Bistrița, una de a XI-a de la Liceul Agricol Beclean, una de a IX-a de la Liceul de Muzică Tudor Jarda, două clase de a XI-a de la Colegiul Tehnic „Infoel”, una de a V-a, una de a VIII-a, una de a XI-a și una de a III-a de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, precum și o grupă de la Grădinița „Căsuța cu povești”.

În total, în prima zi de școală au trecut pe sistemul online 16 clase, la care se adaugă o grupă de grădiniță. Asta înseamnă în jur de 400 de elevi care se vor putea întoarce în clase cel mai devreme la 8 zile după depistarea cazului pozitiv.

Cursurile se suspendă pentru două săptămâni. Elevii pot să se prezinte fizic la cursuri începând cu ziua a 8-a de la data confirmării cazului pozitiv, însă doar în condițiile în care se testează, iar testul este negativ.

„Testarea elevilor se realizează în a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv de către cadrul medical din unitatea de învățământ sau, acolo unde nu este posibil, de către o echipă mobilă din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud. Până la efectuarea testului, elevii continuă activitatea didactică în regim online. Elevii care nu se prezintă la testare reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora”, explică Instituția Prefectului.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!