17.1 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Crăciunul pompierilor: 80 de intervenții în zilele de sărbătoare

Românii au avut zile libere cu ocazia sărbătorii Crăciunului. Nu la fel se poate spune despre salvatori. ISU BN a intervenit la 80 de misiuni, majoritatea pentru acordarea de ajutor medical și transportul la spital a unor persoane grav bolnave.

De Crăciun… românii au sărbătorit ALTFEL decât erau obișnuiți. Singurii care au „sărbătorit” la fel au fost salvatorii.

În zilele de sărbătoarea Crăciunului, ISU BN a direcționat echipaje spre 80 de intervenții, aproximativ 25 de intervenții pe zi.

Cele mai multe au fost pentru acordarea ajutorului medical și transport la spital a unor persoane bolnave. Dar și alte tipuri de intervenții.

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud, cu  mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor,  precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat în acest această perioadă 80 misiuni de intervenție, după cum urmează:

  • 67 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • două incendii la locuințe particulare, anexe;
  • șase misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus și a personalului ce încadrează autospecialele;
  • cinci alte misiuni” transmit reprezentanții ISU BN.

Chiar dacă de astăzi, Bistrița e mai „liberă”, iar localurile se deschid și la interior, rămân valabile următoarele măsuri restrictive ce TREBUIE respectate:

  • purtarea măștii astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite;
  • igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;
  • evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...