1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Crăciunul pompierilor: 80 de intervenții în zilele de sărbătoare

Românii au avut zile libere cu ocazia sărbătorii Crăciunului. Nu la fel se poate spune despre salvatori. ISU BN a intervenit la 80 de misiuni, majoritatea pentru acordarea de ajutor medical și transportul la spital a unor persoane grav bolnave.

De Crăciun… românii au sărbătorit ALTFEL decât erau obișnuiți. Singurii care au „sărbătorit” la fel au fost salvatorii.

În zilele de sărbătoarea Crăciunului, ISU BN a direcționat echipaje spre 80 de intervenții, aproximativ 25 de intervenții pe zi.

Cele mai multe au fost pentru acordarea ajutorului medical și transport la spital a unor persoane bolnave. Dar și alte tipuri de intervenții.

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud, cu  mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor,  precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat în acest această perioadă 80 misiuni de intervenție, după cum urmează:

  • 67 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • două incendii la locuințe particulare, anexe;
  • șase misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus și a personalului ce încadrează autospecialele;
  • cinci alte misiuni” transmit reprezentanții ISU BN.

Chiar dacă de astăzi, Bistrița e mai „liberă”, iar localurile se deschid și la interior, rămân valabile următoarele măsuri restrictive ce TREBUIE respectate:

  • purtarea măștii astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite;
  • igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;
  • evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.