4.4 C
Bistrița
miercuri, octombrie 20, 2021

CRAMA JELNA se impune la nivel internațional! A câștigat cu Sauvignon Blanc 2020 unicul și Marele Premiu Vinofed

48 de judecători au decis că Sauvignon Blanc ediția 2020 de la Crama Jelna este cel mai bun vin sec înscris la Vinarium International Wine Contest, astfel că unicul și Marele Premiu Vinofed a ajuns pentru prima dată în Bistrița-Năsăud. Competiția desfășurată recent la București a reunit la degustare nu mai puțin de 1242 de probe din 25 de țări, iar în concurs au intrat vinuri albe, roșii și rose. Dintre toate, cel mai mare punctaj l-a obținut Sauvignon-ul Blanc ediția 2020 de la Crama Jelna, care în mai puțin de o lună de zile va ajunge în piață, acum fiind în procesul de pregătire după îmbuteliere.
„Unicul și marele premiu Vinofed în cadrul VINARIUM International Wine Contest pentru vinul alb, roșu sau rosé era ceva ce în anii anteriori doar urmăream cu admirație. (…) Putem spune că Darius Pripon, Vlad Cobu și natura nu contenesc să ne surprindă. Suntem profund recunoscători pentru acest premiu și pentru toată încrederea pe care o primim pentru a continua! Mulțumim, Vinarium!” – au transmis imediat după ce au aflat rezultatul concursului internațional cei de la Crama Jelna.
„Pentru noi este cel mai mare premiu primit până acum. Mai mult decât atât, este o încununare a muncii noastre. Real vorbind, aici nu este vorba doar despre noi. Este cea mai înaltă distincție și validare primită de terroir-ul de Jelna-Lechința, este despre oamenii de aici, despre muntele de lângă noi, despre fauna și flora zonei, despre lipsa de eroziune și bogăția solului, despre un ecosistem unic Transilvanean și românesc. Este un omagiu adus vinului cultural. Noi iubim Jelna cu tot ceea ce este ea și o redescoperim în fiecare zi”, a declarat Darius Pripon, creatorul vinurilor din Crama Jelna, pentru Bistrițeanul.ro.
Anul 2020 a fost printre cei mai buni pentru Crama Jelna, care se impune încet, dar sigur nu doar la nivel național, ci și internațional. Fiind vorba de o cramă mică, care produce în cantități limitate, nu o dată s-a întâmplat ca un anume soi care a cucerit băutorii de vin să dispară în câteva luni din piață.
Sauvignon Blanc-ul premiat recent urmează să fie găsit în restaurante și magazinele de profil în câteva săptămâni, alături de restul vinurilor noi, albe, rose sau roșii din ediția 2020, care, spune Darius Pripon, vor fi cu mult peste tot ce ați degustat și descoperit până acum.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: 

De ce ai nevoie de Magic 5 Bistrița pentru afacerea ta?

Magic 5 Bistrița este ingredientul lipsă ce va ajuta la propulsarea afacerii dumneavoastră către următorul nivel.