16.9 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

Pista de karturi, străjuită de o sirenă de avertizare! ȘASE piloni în Bistrița vor anunța dacă se rupe barajul de la Colibița!

Consilierii locali vor avea de aprobat amplasarea a șase piloni în Bistrița. Aceștia vor susține sirene de avertizare a populației DACĂ se rupe barajul de la Colibița. Unul dintre piloni va străjui pista de karturi.

Administrația Națională „Apele Române” derulează un proiect de amplasare sirene de avertizare în zonele inundabile a 89 de baraje.

Bistrița se află în zona inundabilă a barajului Colibița, așa că s-au cerut municipalității ȘASE zone pentru amplasarea unor piloni cu sirene de avertizare.

Astfel, s-a decis ca patru zone să fie pe raza municipiului și două în Sărata, respectiv Sigmir.

Conform informațiilor, pista de karturi va fi străjuită și umbrită de unul dintre piloni.

Pilonii vor avea o înălțime cuprinsă între 10 – 30 metri, cu platforme betonate de 4X4 metri.

Întreaga documentație privind solicitarea celor de la Apele Române și Proiectul de Hotărâre al Primăriei Bistrița puteți citi AICI și AICI.

Despre NECESITATEA reparării barajului de la Colibița, PERICOLUL ruperii acestuia și BEȚELE-n roate la acest proiect puteți reciti aici:

Ce s-ar întâmpla dacă s-ar rupe barajul de la Colibița? Efectele comparabile cu detonarea unei bombe atomice!

Barajul de la Colibița trebuie reparat! Dar ce se face cu aurul din lac???

Mult-trâmbițata reabilitare a barajului de la Colibița realizată în proporție de… 0%

Lucrările la Colibița și râul Bistrița, în stand by! Radu Moldovan: „Proiectul a fost măcelărit de contestațiile ONG-urilor”

VIDEO: N-a murit, doar s-a lungit! Contractul pentru lucrările la barajul de la Colibița ar putea fi semnat în primăvară

 

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Păi pe toată perioada de pandemie de ce nu s-au putut face reparații la baraj, să nu se mai plângă proprietarii de cabane că le strică afacerile 😠? Că parcă până la urmă contează afacerile lor mai mult decât viețile a mii de oameni care locuiesc de-a lungul râului!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...