9.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Creșterea alocațiilor va avea loc în mai multe etape începând cu 1 august

Curtea Constituțională a României a decis că dublarea alocațiilor este constituțională. Ministrul de finanțe a anunțat că majorarea alocațiilor va avea loc începând cu 1 august. Creșterea alocațiilor se va face în mai multe etape pentru a nu fi pusă în pericol economia țării.

La începutul acestui an, alocațiile copiilor ar fi trebuit să se dubleze. Doar că Guvernul a amânat acest lucru.

În luna iunie, Parlamentul a respins actul de amânare a dublării alocației, printr-un proiect de lege. Zilele trecute, Curtea Constituțională a României a decis că acest proiect de lege este constituțional.

În acest context, Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a anunțat că majorarea alocațiilor va avea loc, dar în mai multe etape pentru ca stabilitatea financiară sa nu fie pusă în pericol.

Alocațiile copiilor urmează sa crească cu un procent de aproximativ 15% începând cu 1 august.

„Legea o vom aplica și vom crește alocațiile începând cu 1 august. Procentul de creștere va fi prezentat de premier, este în avizare proiectul de lege și va fi prezentat în următoarea ședință de Guvern. (…) Va fi în jurul a 15%, iar de la 1 ianuarie vom face o altă creștere a alocațiilor. Nu ne oprim aici”, a declarat ministrul Cîțu, citat de Digi 24.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...