0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Purtarea obligatorie a măștilor de protecție în spațiile deschise, la mâna autorităților locale

Ludovic Orban, premierul României, a anunțat că analizează mai multe măsuri pentru păstrarea distanțării fizice în zonele aglomerate. Una dintre acestea se referă la posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel spații aglomerate, chiar dacă sunt în aer liber. Totuși, autoritățile locale vor fi cele care vor hotărî dacă această măsură va fi luată sau nu.

Începând cu data de 15 mai, în contextul pandemiei de COVID-19, în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise s-a instituit obligativitatea purtării măștii, astfel încât nasul și gura să fie acoperite.

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat într-o conferință de presă că pentru prevenirea răspândirii coronavirusul se ia în calcul instituirea obligativității purtării măștilor de protecție și în aer liber, în zonele aglomerate.

De exemplu, purtarea măștilor de protecție ar putea fi obligatorie purtarea măştii ar putea fi obligatorie în pieţe, târguri, în zona fabricilor unde oamenii aşteaptă mijloacele de transport în comun sau în orice alt loc în care interacţiunea dintre oameni este foarte apropiată, iar singura soluţie de a reduce riscul epidemiei este purtarea măştii.

Totuși, instituirea acestei măsuri va fi luată de autoritățile locale pentru că acestea cunosc cel mai bine situația din teritoriu.

„Există o propunere formulată din partea specialiştilor din cadrul Consiliului de Suport Tehnico-Ştiinţific să nu decidem noi la nivel naţional, ci să lăsăm, să împuternicim, să dăm posibilitatea, pârghia, către comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă să decidă, pentru că ei cunosc mai bine situaţia. Este vorba de anumite tipuri de activităţi”, a spus Ludovic Orban.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...