12.4 C
Bistrița
joi, septembrie 29, 2022

Purtarea obligatorie a măștilor de protecție în spațiile deschise, la mâna autorităților locale

Ludovic Orban, premierul României, a anunțat că analizează mai multe măsuri pentru păstrarea distanțării fizice în zonele aglomerate. Una dintre acestea se referă la posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel spații aglomerate, chiar dacă sunt în aer liber. Totuși, autoritățile locale vor fi cele care vor hotărî dacă această măsură va fi luată sau nu.

Începând cu data de 15 mai, în contextul pandemiei de COVID-19, în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise s-a instituit obligativitatea purtării măștii, astfel încât nasul și gura să fie acoperite.

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat într-o conferință de presă că pentru prevenirea răspândirii coronavirusul se ia în calcul instituirea obligativității purtării măștilor de protecție și în aer liber, în zonele aglomerate.

De exemplu, purtarea măștilor de protecție ar putea fi obligatorie purtarea măştii ar putea fi obligatorie în pieţe, târguri, în zona fabricilor unde oamenii aşteaptă mijloacele de transport în comun sau în orice alt loc în care interacţiunea dintre oameni este foarte apropiată, iar singura soluţie de a reduce riscul epidemiei este purtarea măştii.

Totuși, instituirea acestei măsuri va fi luată de autoritățile locale pentru că acestea cunosc cel mai bine situația din teritoriu.

„Există o propunere formulată din partea specialiştilor din cadrul Consiliului de Suport Tehnico-Ştiinţific să nu decidem noi la nivel naţional, ci să lăsăm, să împuternicim, să dăm posibilitatea, pârghia, către comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă să decidă, pentru că ei cunosc mai bine situaţia. Este vorba de anumite tipuri de activităţi”, a spus Ludovic Orban.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...