3.6 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

Viceprimarul Niculae vrea testarea COVID 19 a întregului personal din unitățile școlare! Banii ar veni din bugetul local!

”Siguranța copiilor este importantă pentru Bistrița, este importantă pentru noi!” susține viceprimarul Cristian Niculae. Acesta dorește să ceară colegilor din Consiliul Local să aloce bani din Bugetul Municipiului pentru testarea angajaților din unitățile școlare. Totul ar avea loc înainte de începerea anului școlar. CÂT ar costa acest lucru:

Se discută despre deschiderea anului școlar 2020- 2021. Încă nu e trasat nimic clar, dar ar exista posibilitatea ca noul an școlar să se desfășoare și la școală, dar și online. Mai exact, colectivele de elevi vor fi împărțite în două, și prin rotație, vor participa și la cursuri- la școală, dar și online.

În contextul în care cursurile se vor ține la școli, viceprimarul Cristian Niculae vrea să susțină testarea GRATUITĂ a tuturor angajaților din unitățile de învățământ.

”Voi propune Consiliului Local alocarea din bugetul Municipiului Bistrița a sumei de 300 mii lei, pentru acoperirea costurilor în vederea testării gratuite pentru Covid-19, pentru personalul didactic, personalul auxiliar și personalul nondidactic din școlile din Bistrița, înainte de începerea anului școlar 2020-2021” a anunțat Cristian Niculae pe pagina sa de Facebook.

Dacă propunerea va primi voturile necesare, atunci testarea va avea loc în luna septembrie 2020. Testele vor fi făcute pe aparatul RT – PCR din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

”Cu toții ne dorim revenirea la normalitate cât mai curând posibil. Cu toții ne dorim să ne știm în siguranță pe noi și mai ales pe copiii noștri. Copiii noștri trebuie să se întoarcă la școală în condiții de maximă siguranță! Pe lângă măsurile de dezinfectare și igienizare a școlilor, pe care le vom relua la începutul lunii septembrie vom testa gratuit tot personalul implicat în educația copiilor noștri. Prin responsabilitate și cu ajutorul bunului Dumnezeu, vom trece împreună peste această perioadă!” a concluzionat viceprimarul Cristian Niculae.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...