11.1 C
Bistrița
vineri, februarie 23, 2024

Cristian Niculae: Parcul din Subcetate e gata! Vom amenaja și două parcuri pentru animale de companie

Localnicii din cartierul Subcetate se vor putea bucura, în curând, de parcul din zonă. Viceprimarul Cristian Niculae promite că se vor mai amenaja și alte spații de promenadă, chiar și pe malurile râului. Mai mult, se vor realiza și două parcuri speciale pentru plimbat animalele de companie.

Cartierul Subcetate s-a dezvoltat mult în ultimii ani. În zonă lipsea un loc de promenadă, așa că municipalitatea a realizat un mic parc de agrement.

Această zonă s-a dezvoltat mult în ultimii 15 ani. Aici s-au construit locuințe pentru tineri-ANL, locuințe sociale, precum și proiecte rezidențiale private. Parcul era o investiție necesară pentru impactul ce-l produce în creșterea calității vietii:

  • încurajează un stil de viata activ, prin urmare reduce costurile asociate menținerii sănătății comunității
  • încurajează socializarea oamenilor, implicare și prin urmare creează o bună dispoziție generală
  • îmbunătățește calitatea aerului și reduce poluarea în zonă

Proiectul s-a realizat pe fonduri europene în doar 4 luni de la demararea șantierului și va fi deschis în cel mai scurt timp după recepția lucrărilor”, a explicat viceprimarul Cristian Niculae.

Mai mult, se vor amenaja și alte zone de promenadă și recreere. Iar în plan există și ceva extrem de așteptat de mulți bistrițeni.

Pentru viitor, propun amenajarea și reabilitarea malurilor râului Bistrița cu crearea unei zone de promenadă între Puntea Pietonală de la Spitalul TBC și Podul Berăriei cu deschiderea accesului pietonal din Parcul Municipal înspre această zonă de promenadă. De asemenea, doresc transformarea zonei din fața Turnului Dogarilor într-un spațiu de evenimente în aer liber multi-funcțional, de tip amfiteatru cu scenă. Și iau în considerare amenajarea a două parcuri pentru plimbarea animalelor de companie”, a mai spus Niculae.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.