10.4 C
Bistrița
vineri, martie 29, 2024

Cristian Niculae: Se vede o schimbare în bine! A crescut cantitatea de deșeuri reciclabile valorificate

Campaniile de informare și activitatea corpului de control al ADI Deșeuri pare să dea roade. ”Într-o lună de zile a crescut cu trei procente cantitatea de deșeuri reciclabile valorificate. Se vede o schimbare în bine!” a explicat Cristian Niculae.

Modul ales de ADI Deșeuri să ”educe” bistrițenii pentru a colecta selectiv pare să dea roade.

Județul a fost împânzit de mesaje PRO colectare selectivă, pe panouri sau pe mașinile de transport în comun.

Transmixt va duce mesajul colectării selective prin tot județul

S-a înființat și un corp de control care a informat cetățenii și a explicat CUM se colectează selectiv. Asta, în primă instanță.

Corpul de Control al ADI Deșeuri își începe activitatea. Ce trebuie să știți despre depozitarea deșeurilor reciclabile

Ar urma și primele sancțiuni, după ce aproape 100 de pubele au fost lăsate la poartă.

Săptămâna trecută au fost lăsate aproximativ 100 de pubele galbene la poartă, neridicate. S-a aplicat pe ele un autocolant roșu, în care li s-au explicat proprietariloc că NU s-a colectat selectiv, și că există și alt tip de deșeuri în acele pubele. Li s-a trasmis să reselecteze, urmând ca pubelele galbene să le fie ridicate când e totul în ordine. Dacă data viitoare inspectorii le vor găsi tot în neregulă, se prea poate să se aleagă cu amenzi. Asta e legea și trebuie aplicată” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, șeful ADI Deșeuri, Cristian Niculae.

Pubelele lăsate la poartă au fost găsite la case din Bistrița, cartierele componente Viișoara, Unirea și Sigmir și din Beclean.

Campania pare să dea roade, după ce luna trecută, procentul de deșeuri reciclabile valorificate a crescut cu trei procente.

Noi am fost tot la un procent de 11 %. O creștere de trei procente, într-o lună de zile, mie mi se pare un pas bun. E semn că bistrițenii înțeleg. Se vede o schimbare în bine. Mai ales în municipiu și în orașe. Urmează să vedem cum stăm pe partea rurală. Dar eu spun că lucrurile merg într-o direcție bună” a mai subliniat Niculae.

Șeful ADI Deșeuri a explicat că activitatea pe care o desfășoară corpul de control este esențială.

”Inspectorii corpului de control fac monitorizări, discută cu oamenii. Au surprins la un moment dat firme care aruncau deșeurile unde nu trebuie. Li s-a explicat, oamenii au fost deschiși, înțelegători. Li s-a spus că vor mai fi verificați și dacă nu se conformează, chiar și amendați. Dar oamenii sunt deschiși să colecteze selectiv, doar să fie informați. Vom mai face și alte achiziții pe viitor, aplicăm și amenzi- că asta e legea europeană, nu doar cea locală. Dar, se vede o schimbare în bine!” a concluzionat Cristian Niculae.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM: Dacă e primăvară, e timpul pentru o verificare tehnică de sezon

E acel moment al anului când autovehiculul tău Mercedes-Benz are nevoie de o verificare tehnică de primăvară. Alege întotdeauna un Centru de Service Autorizat Mercedes-Benz, pentru a beneficia de cele mai bune servicii auto!

MATEROM caută reprezentant vânzări Bistrița

Materom angajează Reprezentant vânzări Bistrița-Năsăud. Postul este disponibil în Bistrița. Se oferă venituri financiare motivante + bonus in functie de performanțe, mașină de serviciu, laptop, telefon, contract perioadă nedeterminată. 

5 motive pentru a îți lua un colțar de bucătărie

Colțarele sunt o categorie de piese de mobilier extrem de practice și de confortabile, în același timp. În cazul în care te-ai gândit să cumperi un colțar pentru bucătărie, dar nu ești încă hotărât dacă este sau nu o idee bună, te ajutăm să îți clarifici această întrebare în materialul de față.