12.4 C
Bistrița
duminică, septembrie 26, 2021

Cristina Iurișniți nu se mai regăsește pe lista USR-Plus pentru alegerile parlamentare. „Activitatea mea politică nu se oprește aici”

Acum trei ani, Dan Barna venea la Bistrița pentru a candida în cursa internă pentru președinția USR. Cu bune și cu rele, dar cu consecvență în acțiunile sale, și încercând să nu facă niciun rabat de la principiile sale, Uniunea Salvați România a adus pe scena politică un alt fel de abordare a modului de a face politică.

Personal, mă bucur că am avut ocazia și onoarea de a face parte din prima generație de parlamentari USR, din echipa care a pus bazele acestui partid. Pentru noi a fost cel mai greu, pentru că a trebuit să învățăm totul din mers, într-un Parlament ostil, cu 9% reprezentanți, dominat de politicieni și metehne vechi. A fost un război pe care l-am dus împreună, conștienți fiind de așteptările pe care oamenii care ne-au ales, și nu numai, le au de la noi. A fost o responsabilitate uriașă, căruia cred că am reușit să îi facem față cu brio până acum.

Pe lângă această primă legislatură bulversantă, au mai fost și eforturile pentru organizarea internă. Primii pași în politica la nivel național nu au fost ușori. În acești patru ani, de la ultimele alegeri parlamentare din vara anului 2016, am reușit însă să punem bazele unei construcții, care mai are încă totuși nevoie de sprijin, atât intern cât și extern, sau chiar de o redresare.

Acum, la alegerile parlamentare care urmează, partidul devenit între timp USR-PLUS va încerca să prezinte și pentru viitor un proiect politic relevant. În urma alegerilor interne, din păcate, mulți dintre parlamentarii primei generații nu se vor mai regăsi pe listele de candidați. Emanuel Ungureanu și Mihai Goțiu, la Cluj, Vlad Alexandrescu și Florina Presadă, la București, inclusiv eu, la Bistrița-Năsăud, nu vom mai reprezenta cetățenii în Parlament.

Mesajelor venite din partea celor care m-au susținut în activitatea politică și parlamentară în acești patru ani, cărora le transmit mulțumirile și recunoștința mea pentru aprecierile și încurajările lor de după alegerile interne de ieri, le răspund simplu: voi continua ceea ce am început, activitatea mea politică nu se oprește aici.

O lecție a acestor alegeri interne, nu doar în județul Bistrița-Năsăud, ar fi că metehnele și apucăturile vechi se învață uneori destul de repede, indiferent de cât de noi sunt generațiile sau partidele politice. Din punctul meu de vedere, acesta e un pericol real, căruia trebuie să învățăm cât mai repede să îi facem față, dacă vrem cu adevărat o schimbare reală și de substanță în modul în care se va face în continuare politica în România.

Dincolo de toate acestea, urez succes viitorilor candidați, pe care îi felicit pentru rezultatul obținut în scrutinul intern. De asemenea felicit colegii de la USR și PLUS Bistrița-Năsăud pentru implicarea de care au dat dovadă. În ceea ce mă privește, cu siguranță, experiența politică și profesională acumulată vor fi folosite în continuare în folosul cetățenilor.

Prof. Cristina IurișnițiDeputat USR în Parlamentul României,

 membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, 

președinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați

Bistrița, 12 octombrie 2020

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...