13.3 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Cu cât merge acasă cel mai bine plătit medic de la Spitalul Județean? Cu echivalentul unei mașini bune

V-ați întrebat cât câștigă cel mai bine plătit medic de la Spitalul Județean? Ei bine, acesta pleacă acasă cu echivalentul unei mașini bune. Informațiile au fost făcute publice de către deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Prezent astăzi la o conferință de presă la Bistrița, deputatul USR Emanuel Ungureanu, care s-a aflat în spatele dezvăluirilor care au dus la anchetarea medicului clujean Mihai Lucan, a precizat faptul că discrepanțele dintre salarii în sistemul medical sunt foarte mari.

Acesta a dat exemplul spitalului din Bistrița, unde cel mai mare salariu lunar ar trece de 8.000 de euro.

„În Bistrița se spune că sunt condiții, sunt și salarii semnificative. Vă dau un ordin de urmărire și puteți să verificați. Există un salariu la această oră, a unui medic din Bistrița, de 39.000 de lei. Știți ce înseamnă 39.000 de lei la cursul de astăzi? Undeva la 8.300 de euro. Am luat vârful, dar salariile au crescut pentru medici semnificativ”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Deputatul nu a dat și nume, însă a precizat că nu este vorba despre un medic anatomopatolog.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...