7 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

Denunțătorul lui Lucan, mesaj dur pentru medicii bistrițeni: „Ceea ce faceți este o rușine!”

Deputatul Emanuel Ungureanu a avut un mesaj dur pentru medicii bistrițeni, despre care spune că au aceeași practică pe care a întâlnit-o la medicul clujean Mihai Lucan, cercetat pentru delapidare și luare de mită.

Prezent la o conferință de presă la Bistrița, deputatul USR Emanuel Ungureanu a avut un mesaj destul de dur pentru medicii bistrițeni. Acesta a spus că medicii bistrițeni au aceeași practică pe care a întâlnit-o și la medicul clujean Mihai Lucan, cercetat pentru luare de mită și delapidare.

Deputatul se referă la faptul că mai toți medicii de la Bistrița ar folosi spitalul pe post de „gară” și și-ar invita pacienții la cabinetele medicale private, unde i-ar taxa pentru serviciile medicale.

„Am un mesaj care poate părea dur, pentru medicii din instituție (n.r. Spitalul Județean de Urgență Bistrița). Îi apreciez foarte mult pentru ceea ce fac, unii sunt foarte buni, însă este o practică generalizată în Spitalul Județean, de direcționare a pacienților de la stat la privat. Încă de la policlinică, de la ultimul doctor de acolo, toți au această practică toxică, absolut toxică. Să nu mai vorbim că este o practică murdară între anumite firme, care oferă dispozitive medicale, și medicii din acest spital.(…) Am venit să transmit un mesaj foarte clar medicilor din acest spital: ceea ce fac este o rușine. Nu este în regulă ca spitalul să fie o gară, o zonă de tranzit. Asta a făcut și Lucan în Cluj, în stil mare, dar la fel de perfid și imoral o fac și medicii de aici”, a precizat deputatul.

Acesta a mai spus că pacienții nu sunt încurajați să își recupereze banii pentru dispozitive medicale, de la Casa de Asigurări de Sănătate, dând exemplul cristalinului.

Pacienții care suferă o înlocuire de cristalin nu ar fi informați că pot să meargă la Casa de Asigurări de Săbătate pentru a primi o bună parte din valoarea acestuia.

Foto: romaniatv.ro

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...