28.5 C
Bistrița
duminică, iulie 25, 2021

Cu Poliția Locală la dispoziție, Primăria Bistrița dă unor privați 200.000 de lei pentru paza a două clădiri și a pârtiei de schi

De ani de zile, Primăria Bistrița plătește scump paza clădirilor, care ar putea fi asigurată de polițiștii locali. Excepție nu face nici anul 2020, când contractul se apropie de 200.000 de lei. Mai mult, pe lista obiectivelor care sunt păzite non-stop, inclusiv în weekend regăsim pârtia de schi…

În ciuda faptului că are Poliția Locală la dispoziție, care ar putea face foarte bine paza clădirilor sale, Primăria Bistrița externalizează serviciul, iar costul nu este deloc mic.

Astfel, pentru 8 luni de paza și protecția a două sedii și a pârtiei de schi, precum și pentru transportul banilor la Trezorerie, Primăria Bistrița plătește unei firme din Mureș aproape 200.000 de lei cu tot cu TVA.

SC Ambasador Group Security va păzi clădirea care adăpostește Direcția Patrimoniu, precum și cea unde funcționează Direcția Venituri. Dacă pentru Direcția Patrimoniu și Venituri se solicită un post de pază 8 respectiv 12 ore pe zi, pentru pârtie se solicită pază non-stop, inclusiv sâmbăta și duminica și în sărbătorile legale.

De asemenea, firma respectivă trebuie să monitorizeze și să ofere mentenanța sistemului de alarmă pentru sediile celor două direcții.

De două ori pe săptămână firma va asigura transportul banilor de la sediul Direcției Patrimoniu la Trezorerie, marți și joi și zilnic de la direcția Venituri la Trezorerie. Firma trebuie să aibă autovehicul de transport valori blindat sau semiblindat, ce trebuie însoțit de personal înarmat cu arme neletale.

Culmea, contractul a fost atribuit direct, fără vreo licitație publică. Ambasador Group Security a pus mâna tot anul acesta pe paza și protecția mai multor obiective din Arad.

Performanța firmei este cu atât mai impresionantă cu cât SRL-ul a fost deschis în urmă cu doar trei ani. Potrivit celor mai recente date financiare disponibile, pentru anul 2018, firma raporta un profit de nici 1.500 de lei și doar 7 angajați.

Poliția Locală are 85 de angajați și „înghite” lunar în jur de 150.000 de euro.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...

Poate CBD ajuta persoanele în vârstă cu Alzheimer și demență?

CBD, sau cannabidiol, a fost sugerat ca tratament pentru a-i ajuta pe vârstnicii cu demență să...

CĂSUȚA EMA – super petreceri pentru copii, inclusiv la piscină

CĂSUȚA EMA este locul ideal unde poți să organizezi petrecerea celui mic, vara asta. Și ca...