13.5 C
Bistrița
miercuri, mai 31, 2023

Cu pungile cu prenadez în mână, sfidează pe oricine. Nici poliția nu are ce le face!

S-a întâmplat în Parcul Municipal! Între părinții și copii, un tânăr inhala, de cu zor, aburi dintr-o pungă cu prenadez. O bistrițeancă a chemat poliția. „Nu avem ce le face! Încercăm să-i convingem, frumos, măcar să nu se drogheze în public”, au spus aceștia.

Dacă înainte îi vedeai în locuri mai retrase, acum nu se mai feresc! Tineri, copii chiar, sau adulți, inhalează aburi din pungi cu prenadez, ziua în amiaza mare, în locuri publice. De obicei, aceștia provin din familii defavorizate sau sunt oameni ai străzii.

Zilele trecute, un tânăr, s-a așezat frumos pe o bancă din Parcul Municipal, în locul de joacă al copiilor, și-a scos punga și a început… operațiunea. Când deja aburul nu a mai fost așa puternic, a scos sticluța din buzunar și a mai adăugat puțin.

O bistrițeancă, aflată cu copilașii în parc, a sunat la Poliția Locală și a solicitat intervenția unui echipaj.

„Nu mi s-a părut normal să stea în parc, în văzul copiilor, și să se drogheze. Dacă tot le e neapărat să o facă, măcar să o facă într-un loc mai retras. Nu unde e plin de lume”, a povestit femeia pentru Bistrițeanul.ro.

După câteva minute, polițiștii au venit și au început „negocierile” cu tânărul.

Am încercat să discutăm cu el, și să îi spunem să nu mai facă astfel de lucruri în public. L-am rugat să părăsească locul de joacă, ceea ce a și făcut”, au explicat polițiștii, reporterilor.

Tânărul era cunoscut ca fiind un om al străzii, deși are locuință în Viișoara.

Polițiștii au explicat că în astfel de cazuri nu prea au ce face, dar e mai bine să intervină ei, decât altcineva.

„Nu e ilegal să folosească pungile alea cu prenadez. Deci nu prea avem ce le face. Îi putem lua și duce la secție, și să le dăm o amendă. Dar oricum nu o plătesc veci, că nu au de unde. Îi putem ține cu ceasurile la secție. Dar apoi ajung din nou în stradă și din nou folosesc aceste substanțe”, au mai spus polițiștii.

Aceștia chiar au ținut să sublinieze faptul că e foarte bine că bistrițeanca a sunat și a solicitat intervenția lor.

„E foarte bine că a sunat. Cu astfel de oameni nu știi niciodată ce se poate întâmpla. Cum pot reacționa. De aceea, când cineva vede astfel de oameni în spațiile publice, e mai bine să ne cheme pe noi”, au mai spus polițiștii.

Mai mult, sfatul pentru cetățeni este ca „Să păstreze distanța față de astfel de persoane și să sune după un echipaj al poliției. Chiar dacă nu avem mare lucru ce le face, măcar îi convingem să părăsească zona”.

Astfel de persoane, cu pungile în mână, sunt deseori văzute pe pasajele din Centrul Istoric, Subcetate, zona căii ferate etc.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...